Login en profiteer van extra voordeel
  • Jose Galo Rueda Verdejo

Jose Galo Rueda Verdejo

Witte wijn uit  RuedaSpanje


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Jose Galo Rueda Verdejo

Jose Galo Rueda Verdejo is een elegante witte wijn uit de Rueda. Deze Verdejo heeft een heldere groenachtig gele kleur en het aroma is vol  expressief exotisch fruit en citrus als grapefruit. Naast al dit fruit proef je fijne minerale tonen met een hint van anijs. Het kenmerkende verdejo bittertje maakt deze wijn compleet. Al met al een zinderend frisse wijn en lekker sappig.

Spaans familiebedrijf

Bodegas Rueda Perez S.A.T. Is een Spaans familiebedrijf gelegen in Pozaldez, Valladolid, in hart van het wijngebied Rueda. Deze Jose Galo Rueda Verdejo is een Spaanse witte wijn gemaakt van de beste druiven uit de eigen wijngaarden, gelegen op een rotsachtig terroir in de gemeenten Pozaldez en Rueda. Hier heeft men een donkere bodem, arm en rotsachtig maar wel makkelijk te bewerken. Goed doorlatend en licht zilt, perfecte eigenschappen voor de Verdejo druif. De wijnstokken worden volgens de espalier methode geleid, op plantenframes.

Frisse witte wijn

De gisting voor deze verdejo vindt volledig plaats in roestvrijstalen tanks met een uiterst strenge controle van de temperatuur tijdens de gisting. Dit om de kenmerkende eigenschappen als het fruit en frisheid van de druiven te bewaren en de wijn zijn finesse te geven. Om optimaal te genieten van Jose Galo Rueda Verdejo serveer je deze wijn het beste de 8 º C en 10 º C. Het is een fijne wijn om zo te drinken en past daarnaast perfect bij schelpdieren, vis, rijst, pasta en kaas.

Bestel Jose Galo Rueda Verdejo online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Jose Galo Rueda Verdejo online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bodegas Rueda Perez
Druivensoort Verdejo
Wijnland Spanje
Wijnstreek Rueda
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bodegas Rueda Perez

Bodegas Rueda Perez S.A.T. Is een familiebedrijf gelegen in Pozaldez, Valladolid, in hart van het wijngebied Rueda. De nieuwste technologie zorgt hier voor high-end wijnen. Een volledige controle van de vinificatie door middel van een uitgekiend koelingsproces tijdens de vergisting en gekoelde isothermische opslag op RVS geven de hier gemaakte wijnen hun unieke finesse.  

De wijngaarden zijn gelegen op een rotsachtig terroir in de gemeente Pozaldez, op de glooingen La Encina De Budina Pozaldez en Buenavista de Rueda. De wijnstokken worden volgens de espalier methode geleid, op plantenframes. En zijn geplant op een donkere bodem, arm en rotsachtig, echter makkelijk te bewerken. Goed doorlatend en licht zilt, perfekt voor de Verdejo druif.

Misschien ook interessant