• Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes

Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes

Witte wijn uit  LoireFrankrijk


9.7
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i
18,95

Deze heerlijke Sancerre Les Caillottes van Jean-Max Roger is een elegante witte wijn en heeft een mooie kleur. De smaak van deze witte wijn is opvallend fris en fruitig met buxustonen. In de neus zijn aroma's van citrus en bloemen waarneembaar. Deze Sancerre Les Caillotes is vol en rond en heeft een lange afdronk.

Jean Max Roger nam in het begin van de jaren '70 van de vorige eeuw 4 hectare wijngaard over van zijn ouders die, net als vele generaties voor hen, een wijngoed bezaten in het Loiredal, in de AOC Sancerre. Twee zoons van Jean Max, Etienne en Thibault, namen in 2004 het wijngoed van hun vader over, nadat ze zelf een aantal jaren in het buitenland gewerkt hadden. Tegenwoordig beslaat het wijngoed 24 hectare wijngaard in de Sancerre, naast 5 hectare in de Menetou-Salon. Het oudste deel van de wijnmakerij, gelegen in het dorpje Bué in de Loire, stamt al uit de 17e eeuw. In de loop van de eeuwen is de wijnmakerij uitgebreid en gemoderniseerd zodat hij geheel voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

De Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes is de opvolger van de Jean-Max Roger AC Sancerre Blanc Cuvée C.D. waarbij de naam Sancerre 'Cuvée C.D.' gaat verdwijnen. De druiven van het "caillottes" terroir, die uniek is voor de regio Les Garennes, worden nu voor de 'Cuvée Les Caillottes' gebruikt om de fruitigheid en levendigheid van de Sancerre te versterken. De wijn heeft de naam van de terroir meegekregen, "caillottes" wat sterk kalkhoudende bodem betekent. 

Ideale serveertemperatuur van de Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes is tussen de 8 en 12ºC. Deze Sancerre is heerlijke als aperitief en past uitstekend bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren zowel rauw als bereid. Ook combineert hij goed bij wit vlees (zoals gevogelte of kalfsvlees) en geitenkaas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Jean-Max Roger
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Kleur Wit
GeurIn de neus zijn aroma's van citrus en bloemen waarneembaar.
SmaakDe smaak van deze witte wijn is zeer fris en fruitig met buxustonen. Deze Sancerre is vol en rond en heeft een lange afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheid3-5 jaar houdbaar

Misschien ook interessant