Login en profiteer van extra voordeel
  • Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes

Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes

Witte wijn uit  LoireFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 66 Spaarpunten i

Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes

Deze heerlijke Sancerre Les Caillottes van Jean-Max Roger is een elegante witte wijn en heeft een mooie kleur. De smaak van deze sancerre is opvallend fris en fruitig met buxustonen. Bij het inschenken ruik je al de citrus aroma's in combinatie met bloesem. De smaak is fris, sappig met fijne zuren en een smaakvolle droge stijl. Aangenaam bittertje en sluit af met wat citrus in de lange afdronk.

Familiebedrijf in Sancerre

Jean Max Roger nam in het begin van de jaren '70  4 hectare wijngaard over van zijn ouders die, net als vele generaties voor hen, een wijngoed bezaten in het Loiredal, in de AOC Sancerre. De zonen van Jean Max, Etienne en Thibault, namen in 2004 het wijngoed van hun vader over, nadat ze zelf een aantal jaren in het buitenland gewerkt hadden. Tegenwoordig beslaat het wijngoed 24 hectare wijngaard in de Sancerre, naast 5 hectare in de Menetou-Salon. Het oudste deel van de wijnmakerij, gelegen in het dorpje Bué in de Loire, stamt al uit de 17e eeuw. In de loop van de eeuwen is de wijnmakerij uitgebreid en gemoderniseerd zodat hij geheel voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

Sancerre van kalkrijke bodem

Bij deze sancerre komen de druiven van het "caillottes" terroir. Deze terroir is uniek is voor de regio Les Garennes en is verantwoordelijke voor de fruitigheid en levendigheid van deze Sancerre. De wijn heeft de naam van de terroir meegekregen, "caillottes" wat sterk kalkhoudende bodem betekent. 

Optimaal genieten van Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes

Ideale serveertemperatuur van de Jean-Max Roger Sancerre Les Caillottes is tussen de 8 en 12ºC. Deze Sancerre is heerlijke als aperitief en past uitstekend bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren zowel rauw als bereid. Ook combineert hij goed bij wit vlees (zoals gevogelte of kalfsvlees), asperges en geitenkaas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Jean-Max Roger
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Houdbaarheid3-5 jaar houdbaar

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Misschien ook interessant