Login en profiteer van extra voordeel
  • Jean-Max Roger Cuvée Chante Alouettes - Pouilly Fumé

Jean-Max Roger Cuvée Chante Alouettes - Pouilly Fumé

Witte wijn uit  LoireFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 66 Spaarpunten i

Het domein Jean-Max Roger, dat is gevestigd in Sancerre, maakt één Pouilly-Fumé, deze Chante-Alouettes. Het bedrijf beschikt niet over wijngaarden in Pouilly-Fumé. Er wordt wijn of druivenmost gekocht van lokale producenten, waarmee J.M. Roger al meer dan 20 jaar werkt. De wijn is afkomstig van verschillende terroirs: zand- en vuursteenhoudende klei en kalkhoudende leem. Door het blenden van de wijnen van deze twee verschillende ondergronden krijgt deze cuvee zijn bijzondere intensiteit en aromatische rijkdom. Ondergronden met wat vuursteen geven de wijn die typische geur van rokerigheid en vuursteen waarom deze streek bekend is.

Deze Pouilly-Fumé van Jean-Max Roger Cuvée Chante Alouettes - Blanc is rond en verleidelijk, kruisbessen, rijp wit fruit, heel zuiver en fris, open, goede zuren, levendig en opwekkend, mooie lengte, lekkere stevigheid, aantrekkelijk.

Heerlijk te schenken als aperitief. Maar ook bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren perfect op zijn plek. Daarnaast ook goed in te zetten bij licht gevogelte en harde jonge (geiten)kazen.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Jean-Max Roger
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75

Misschien ook interessant