• Jean Loron Beaujolais Villages

Jean Loron Beaujolais Villages

Deze Beaujolais Villages van Jean Loron is een makkelijk te drinken kersen rode wijn met intense aroma's van rood fruit. Heerlijk bij salades, lichte voorgerechten en diverse kazen. Serveertemperatuur 12°C.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 177 Spaarpunten
9,95

Uitgebreide omschrijving

Deze Beaujolais Villages van Jean Loron is een makkelijk te drinken kersen rode wijn met intense aroma's van rood fruit. Heerlijk bij salades, lichte voorgerechten en diverse kazen. Serveertemperatuur 12°C.

De op een na grootste appelation na de AC Beaujolais staat bekend om haar diversiteit. In het heuvelachtige zuiden worden subtiele, fruitige wijnen gemaakt, terwijl het noorden bekend staat om krachtigere wijnen. Jean Loron Beaujolais Villages komt uit het hart van de Beaujolais, waar de bodem bestaat uit zand en graniet.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Beaujolais
Jean Loron
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75cl
Minimum aantal6

Beaujolais

De streek is vooral bekend doordat elk jaar op de derde donderdag van november de beaujolais nouveau, waarvan de druiven slechts twee maanden daarvoor zijn geplukt, op de markt komt. De streek Beaujolais hoort officieel bij de regio Bourgondië, maar wordt vaak als zelfstandige eenheid gezien, vanwege de eigen identiteit van de wijnen die er geproduceerd worden.

De streek
Beaujolais begint ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Mâcon. Het gebied heeft een totale breedte van 12 kilometer en een lengte van 60 kilometer en kan in twee subregio's ingedeeld worden, Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais. Haut-Beaujolais ligt het noordelijkst en hier worden de beste wijnen gemaakt, waaronder ook de beaujolais-villages. In Bas-Beaujolais, die zuidelijker ligt, wordt de gewone beaujolaiswijn gemaakt.

Jean Loron

Jean-Marie Loron, de burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader, Charlet. De Charlet familie dreef in de 18e eeuw handel in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Zij hadden tevens het landgoed "Clos des Billards" in Saint-Amour in hun bezit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 6e generaties van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Loron & Fils op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Mâconnais wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.