• Jansz Premium Brut Cuvée Rosé

Jansz Premium Brut Cuvée Rosé

Mousserende wijn uit  TasmaniëAustralië


9.7
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 411 Spaarpunten i
22,95

De druiven voor de wijn komen voornamelijk uit Tasmanië. Dit eiland ten zuiden van Australië is een stuk koeler dan het continent. De wijngaarden krijgen koeling door de Antarctische wind uit het zuiden. De koeling is nodig om zoveel mogelijk frisheid en natuurlijke zuren in de wijn te krijgen. Het geheel is opgezet door het Franse Champagnehuis Roederer (bekend van Cristal) maar tegenwoordig is het van Australische kwaliteitsproducent Yalumba.

De wijn wordt volgens de Méthode Traditionelle. gemaakt, hetzelfde principe als in de Champagne streek. De wijn krijgt een tweede gisting op fles zodat er een zachte verfijnde mousse ontstaat. Om de wijn een roze kleur te geven wordt er een klein percentage rode Pinot Noir wijn toegevoegd.

Jansz Premium Brut Cuvée Rosé heeft een prachtige licht roze kleur. In de neus herkent men geuren van bloemetjes, boter, en nougat. Rijke wijn met een zachte geur van aardbeien. De frisse zuren zijn mooi in balans. De wijn heeft een fijne mousse en een verfrissende lange afdronk.

Passend bij: wijn voor alledag, voorgerechten

Bekroningen:

  • 88 punten Parker
  • 86 punten Decanter, Bronzen medaille

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Wijnhuis Jansz Tasmania
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Australië
Wijnstreek Tasmanië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Jansz Tasmania

Het Noordoosten van Tasmanië in Zuid Australië heeft klimaatkenmerken die veel overeenkomen met de Franse Wijnstreek Champagne dat het ‘Sparkling Tasmania’ wordt genoemd. De oorspronkelijke wijngaarden van Jansz werden in 1975 gesticht en in 1989 werden de eerste mousserende wijnen gemaakt in een gezamenlijke operatie met het Franse Champagnehuis Roederer. Inmiddels is Jansz een bezit van Yalumba en produceert bijzondere topwijnen die regelmatig worden bekroond met medailles en prijzen.

Misschien ook interessant