• Jansz Premium Brut Cuvée

Jansz Premium Brut Cuvée

Jansz Premium Brut Cuvée heeft een bleke strogele kleur. In het boeket zit citrusfruit, nougat en hazelnoot. De wijn heeft veel finesse en balans en combineert complexiteit met elegantie. Verder een langaanhoudende mousse en een knapperige finale,

 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
22,95
Ontvang 66 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Jansz Tasmania hier >

Uitgebreide omschrijving

De druiven voor de wijn komen voornamelijk uit Tasmanië. Dit eiland ten zuiden van Australië is een stuk koeler dan het continent. De wijngaarden krijgen koeling door de Antarctische wind uit het zuiden. De koeling is nodig om zoveel mogelijk frisheid en natuurlijke zuren in de wijn te krijgen. Het geheel is opgezet door het Franse Champagnehuis Roederer (bekend van Cristal) maar tegenwoordig is het van Australische kwaliteitsproducent Yalumba.

Jansz Premium Brut Cuvée heeft een bleke strogele kleur. In het boeket zit citrusfruit, nougat en hazelnoot. De wijn heeft veel finesse en balans en combineert complexiteit met elegantie. Verder een langaanhoudende mousse en een knapperige finale.

Serveer Jansz Premium Brut Cuvée bij: aperitief, schaal- en schelpdieren, Oesters.

Bekroningen: 89 punten Wine Spectator - 89 punten Parker

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Mousserend wit
Wijnhuis Jansz Tasmania
Druivensoort Chardonnay
Pinot meunier
Pinot Noir
Wijnland Australië
Wijnstreek Tasmanië
GeurBleke strogele kleur en fijne, langaanhoudende mousse. Veel finesse en balans, complex en met lengte.
SmaakIn het bouquet zit citrus, nougat en hazelnoot. Knapperige finale. De vinificatie geschiedt volgens de Méthode Traditionelle.
Inhoud fles(cl)75

Jansz Tasmania

Het Noordoosten van Tasmanië in Zuid Australië heeft klimaatkenmerken die veel overeenkomen met de Franse Wijnstreek Champagne dat het ‘Sparkling Tasmania’ wordt genoemd. De oorspronkelijke wijngaarden van Jansz werden in 1975 gesticht en in 1989 werden de eerste mousserende wijnen gemaakt in een gezamenlijke operatie met het Franse Champagnehuis Roederer. Inmiddels is Jansz een bezit van Yalumba en produceert bijzondere topwijnen die regelmatig worden bekroond met medailles en prijzen.

Misschien ook interessant