• Hugel Pinot Gris Classic

Hugel Pinot Gris Classic

De Hugel Pinot Gris Classic is een elegante, krachtige witte wijn met verfijnde bloemenaroma's en een karakteristieke kruidigheid met een lange zachte afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
17,95
Ontvang 321 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Hugel & Fils hier >

Uitgebreide omschrijving

De Hugel Pinot Gris Classic is een elegante, krachtige witte wijn met verfijnde bloemenaroma's en een karakteristieke kruidigheid met een lange zachte afdronk.

De wijnen van Hugel & Fils kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Elf generaties later zwaaien Jean Philippe, Etienne en Marc Hugel de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit. De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Hugel terecht een wereldfaam geniet.

Passend bij: schaal- en schelpdieren, vis, Kreeft, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Hugel & Fils
Druivensoort Pinot Gris / Pinot Grigio
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Hugel & Fils

De wijnen van Hugel & Fils kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Elf generaties later zwaaien Jean Philippe, Etienne en Marc Hugel de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit.

De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Hugel terecht een wereldfaam geniet.

Misschien ook interessant