• Hugel Gentil

Hugel Gentil

Witte wijn uit  ElzasFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i
11,75

Hugel Gentil

Hugel Gentil is een bijzonder succesvolle Elzas blend en de enige wijn van Hugel die niet uit één enkele druivensoort wordt gemaakt. Deze blend combineert op een harmonieuze wijze fruit, in een droge en gestructureerde witte Elzas wijn. Hugel Gentil bewijst hoe veelzijdig de Elzasser druivensoorten kunnen zijn.Gentil is daardoor een makkelijk drinkbare frisse wijn: intense fruitigheid en lichte kruidigheid. De wijn is harmonieus en uitnodigend, kan jong gedronken worden, maar ook een paar jaar rijpen. De wijn is helder met een zilveren schittering en de kleur is zacht geel met groene tinten.

Unieke blend van edele druiven

In Hugel Gentil herleeft een oude Elzas-traditie waarbij een wijn werd samengesteld uit een reeks edele druiven, “Gentil” genoemd. Perfect droog en brengt de elegantie van Riesling, de rijkdom van Pinot Gris, de fruitige aroma’s van Gewurztraminer en Muscat, en de frisheid van Pinot Blanc en Sylvaner samen. Het verschil met Edelzwicker is dat Hugel Gentil geproduceerd wordt van ten minste 50% edele druivensoorten.

Het is echt genieten met Hugel Gentil

Hugel Gentil is een heerlijke wijn die eigenlijk bij elke gelegenheid past. Het is een fijne wijn om zo te drinken en ook in wijn- spijscombinaties zijn er vele combinatie mogelijk. Gentil past goed bij vis (tarbot, kreeft, krab), lichte vleesgerechten en ook de vegetarische keuken. Probeer deze wijn zeker eens bij oriëntaalse- of Indiaase gekruide gerechten. Ook bijzonder smaakvol is de combinatie van Hugel Gentil met kaas zoals; comté of reblochon.

Hugel Gentil bestellen

Wil je van deze heerlijke Elzas blend wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Hugel Gentil te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Familie Hugel
Druivensoort Gewurztraminer
Pinot Blanc
Pinot Gris / Pinot Grigio
Riesling
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Familie Hugel

De wijnen van Familie Hugel kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Dertien generaties later zwaaien de Hugel nazaten van de familie de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit.

De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Familie Hugel terecht een wereldfaam geniet.

Misschien ook interessant