• Hugel Classic Pinot Blanc

Hugel Classic Pinot Blanc

Witte wijn uit  ElzasFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i
13,75

Hugel Classic Pinot Blanc

Hugel Classic Pinot Blanc is genoemd naar de druivensoort waarvan zij gemaakt is, een wijn die bestaat voor 100% uit Pinot Blanc. In de geur herken je tonen van citrus, groene appel, witte bloemen en limoen. De smaak is zacht en soepel met frisse zuren, veel wit fruit en een lichte kruidigheid. Kortom een elegante volrijpe Pinot Blanc 

Op de fles gerijpt

Voor deze Hugel wijn wordt alleen het sap van de eerste persing gebruikt, alleen die most verdient het bekende gele etiket. Na het persen wordt de most een paar uur gedecanteerd en vervolgens rijpt de wijn in vaten bij achttien graden. De wijn wordt slechts één keer overgestoken, voor de natuurlijke klaring in de loop van de winter. De lente daarop wordt de wijn licht gefilterd voor dat deze op fles gaan. De wijn rijpt verder op de flessen in de kelders. 

Hugel staat voor kwaliteitswijn

De wijnen van Hugel & Fils kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Elf generaties later zwaaien Jean Philippe, Etienne en Marc Hugel de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit. De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Hugel terecht een wereldfaam geniet.

Hugel Classic Pinot Blanc bestellen

Een wijn als de Hugel Classic Pinot Blanc is perfect als aperitief, daarnaast erg smaakvol bij wit vlees (eventueel van de barbecue) visgerechten en schaal- en schelpdieren. Tip: schenk deze Pinot Blanc bij een salade als lunch. Wil je van deze Pinot Blanc wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Hugel Classic Pinot Blanc te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Familie Hugel
Druivensoort Pinot Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Familie Hugel

De wijnen van Familie Hugel kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Dertien generaties later zwaaien de Hugel nazaten van de familie de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit.

De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Familie Hugel terecht een wereldfaam geniet.

Misschien ook interessant