• Hugel Classic Gewürztraminer

Hugel Classic Gewürztraminer

Een klassieke Gewürztraminer met een verfijnde en elegante structuur. De wijn heeft een explosie van aroma's als mango, lychee, peer en ananas. Hugel Classic Gewürztraminer is goudgeel, bloemig, kruidig, en heel geurig. Een milddroge Gewurztraminer

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
18,95
Ontvang 339 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Hugel & Fils hier >

Uitgebreide omschrijving

Een klassieke Gewürztraminer met een verfijnde en elegante structuur. De wijn heeft een explosie van aroma's als mango, lychee, peer en ananas. Hugel Classic Gewürztraminer is goudgeel, bloemig, kruidig, en heel geurig. Een milddroge Gewurztraminer

De wijnen van Hugel & Fils kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Elf generaties later zwaaien Jean Philippe, Etienne en Marc Hugel de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit. De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Hugel terecht een wereldfaam geniet.

Passend bij: De typische kenmerken van de Gewurztraminer "Hugel" komen verrukkelijk tot hun recht als aperitief. De wijn past echter ook uitstekend bij gerookte vis, kruidig bereide vis of wit vlees, al dan niet met rijke sauzen en is een traditionele begeleider van de Aziatische keuken.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Hugel & Fils
Druivensoort Gewurztraminer
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Hugel & Fils

De wijnen van Hugel & Fils kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Elf generaties later zwaaien Jean Philippe, Etienne en Marc Hugel de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit.

De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Hugel terecht een wereldfaam geniet.

Misschien ook interessant