• Hugel Classic Gentil

Hugel Classic Gentil

Hugel Classic Gentil is een bijzonder succesvolle blend die op een harmonieuze wijze het fruit, het droge en het gestructureerde combineert en die bewijst hoe veelzijdig de Elzasser druivensoorten kunnen zijn.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
11,95
10,95
Ontvang 30 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Hugel & Fils hier >

Uitgebreide omschrijving

Hugel Classic Gentil is een bijzonder succesvolle blend die op een harmonieuze wijze het fruit, het droge en het gestructureerde combineert en die bewijst hoe veelzijdig de Elzasser druivensoorten kunnen zijn.

Met de creatie van "Gentil" haalde Hugel een oud wijnbegrip uit de vergetelheid. Gentil is de vroegere naam voor wijnen samengesteld uit edele druivensoorten. Het verschil met Edelzwicker is dat Gentil "Hugel" geproduceerd wordt van ten minste 50% edele druivensoorten. Gentil verenigt de kruidigheid van de Gewurztraminer, de structuur van Tokay Pinot Gris, de finesse van Riesling en de fruitigheid van Muscat. Gentil is daardoor een makkelijk drinkbare frisse wijn: intense fruitigheid en lichte kruidigheid. De wijn is harmonieus en uitnodigend, kan jong gedronken worden, maar ook een paar jaar rijpen. De wijn is helder met een zilveren schittering en de kleur is zacht geel met groene tinten.

Heerlijk bij asperges, (gegrilde) vis, tarbot, kreeft, krab, kazen zoals; comté of reblochon, oriëntaal- of Indiaas gekruide gerechten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Hugel & Fils
Druivensoort Gewurztraminer
Pinot Blanc
Pinot Gris / Pinot Grigio
Riesling
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12.5%
Maximum aantal14

Hugel & Fils

De wijnen van Hugel & Fils kennen een lange traditie. In 1639 vestigt de eerste Hugel zich in Riquewihr. Elf generaties later zwaaien Jean Philippe, Etienne en Marc Hugel de scepter over dit eeuwenoude bedrijf. Hugel bezit 25 hectare op de beste hellingen van Riquewihr en heeft contracten voor 100 hectare van vergelijkbare kwaliteit. Hugel distantieert zich van de kwalificatie 'Grand Cru', omdat commercie uitgangspunt lijkt te zijn, niet kwaliteit.

De droge wijnen hebben drie kwaliteitsniveaus: de druif 'tout court', de 'Tradition Hugel' van de betere hellingen, en 'Jubilée – Réserve Personnelle', van eigen wijngaarden. Bij zoet twee: Vendange Tardive en Sélection de Grains Nobles, zoete wijnen met een groot rijpings-potentieel, waarmee Hugel terecht een wereldfaam geniet.