Login en profiteer van extra voordeel
  • Hornhead Red Côtes Catalanes Syrah Grenache

Hornhead Red Côtes Catalanes Syrah Grenache

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Hornhead Red Côtes Catalanes Syrah Grenache

Hornhead Red Côtes Catalanes Syrah Grenache is zoals de stoere stier op het etiket doet vermoeden een stevige wijn. Lekker eigenzinnige rode wijn, krachtig en intens. Vol van kleur en aroma's van rood en donker fruit, sappig, mondvullend en aangenaam stevig van smaak. Perfecte combinatie van fruit, kruidigheid en tannine.

Franse wijn uit Côtes Catalanes

Côtes Catalanes is een belangrijke I.G.P. in de regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk en beslaat hetzelfde gebied als het administratieve departement Pyrénées-Orientales. Een breed scala aan druivensoorten is toegestaan, maar vooral Syrah, Carignan en Grenache zijn veel voorkomende druiven in de appellatie. Geproduceerd op zandige bodem. De regio produceert droge rode, rosé en witte wijnen, en zelfs versterkt. Hoe dan ook, ze zijn vaak uitgesproken smaakvol. In deze Hornhead Red Côtes Catalanes zorgt de syrah voor de pit in de wijn, peperachtige tonen en volheid die mooi combineren met het alcoholische en sappige van de Grenache. De wijnmaker heeft na lang uitproberen, de beste verhouding gevonden met goed rijp fruit. Omdat dit volgens de AOC regels niet zo mag (minimaal moeten 3 druivensoorten gebruikt worden), krijgt de Hornhead Red Côtes Catalanes een nieuwe classificatie, Côtes Catalanes IGP.

Bestel Hornhead Red Côtes Catalanes Syrah Grenache en geniet

Een krachtige rode wijn als deze smaakt heerlijk bij rood vlees, grillades, hartige tapa's, oude kazen en is perfect als BBQ wijn! Deze wijn uit Côtes Catalanes is hier eenvouding online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Hornhead Red Côtes Catalanes Syrah Grenache te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Hornhead
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheidis op dronk, kan nog een aantal jaar opgelegd worden
Alcohol13.5%

Misschien ook interessant