• Heritage du Baron Louis Rouge

Heritage du Baron Louis Rouge

Heritage du Baron Louis Rouge is een toegankelijke, vriendelijke rode wijn voor veel momenten. Helder kersenrood van kleur, romig en vol van geur, fruitig, soepel en elegant van smaak. 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 102 Spaarpunten
5,75

Uitgebreide omschrijving

Heritage du Baron Louis Rouge is een toegankelijke, vriendelijke rode wijn voor veel momenten. Helder kersenrood van kleur, romig en vol van geur, fruitig, soepel en elegant van smaak. 

Deze mooie wijn wordt geproduceerd in de Coteaux de Fontcaude, de herkomst van deze rode Héritage, dat ligt in het zuiden van Frankrijk, in de Languedoc-Roussillon. Momenteel is dit de meest dynamische wijnregio van Frankrijk. De Heritage du Baron Louis Rouge is een toegankelijke, elegante rode wijn die op allerlei momenten gedronken kan worden.

Passend bij: barbecue, gevogelte, pasta, Lichte vleesgerechten, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Languedoc Roussillon
Druivensoort Carignan
Grenache
Wijnland Frankrijk
GeurDeze helderrode Heritage du Baron Louis Rouge heeft een romige, volle geur.
SmaakDeze Heritage du Baron Louis Rouge is een toegankelijke, vriendelijke rode wijn voor veel momenten. Helder kersenrood van kleur, fruitig, soepel en elegant van smaak.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.