• Heritage du Baron Louis Rose

Heritage du Baron Louis Rose

Deze Heritage du Baron Louis rosé is een uitgesproken frisse, volfruitige rosé die ruikt en smaakt naar rijpe aardbei, bessen en kersen. Licht en opwekkend met een milde afdronk. 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 102 Spaarpunten
5,75

Uitgebreide omschrijving

Deze Heritage du Baron Louis rosé is een uitgesproken frisse, volfruitige rosé die ruikt en smaakt naar rijpe aardbei, bessen en kersen. Licht en opwekkend met een milde afdronk. 

De Héritage Rosé komt uit de l'Hérault, het gebied in de Zuid-Franse Languedoc. De druiven groeien in wijngaarden die niet ver van de middellandse zee liggen. De fruitige, milddroge, volle rosé wordt gemaakt van de druivenrassen cinsault en grenache noir. Dat maakt deze wijn vriendelijk, vol, fris en fruitig. Prima terras- en zomerwijn.

Passend bij: barbecue, pasta, salades, schaal- en schelpdieren, vis, Lichte vleesgerechten.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis/ -streek Languedoc Roussillon
Druivensoort Cinsault
Grenache
Wijnland Frankrijk
GeurDeze Heritage du Baron Louis rosé is een uitgesproken frisse, volfruitige rosé die ruikt en smaakt naar rijpe aardbei, bessen en kersen.
SmaakDeze Heritage du Baron Louis rosé is een lichte, frisse rosé. Prima terras- en zomerwijn.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.