• Henri Martin Alsace Noble Blend

Henri Martin Alsace Noble Blend

Witte wijn uit  ElzasFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 24 Spaarpunten i
8,95

Henri Martin Alsace Noble Blend

Henri Martin Alsace Noble Blend is fris fruitige smaakvolle witte wijn en heeft een prachtig aroma met tonen van mango, meloen en grapfruit. Deze frisse zacht droge Elzas wijn is heerlijk aangenaam aromatisch, smaakvol en sluit af met een fruitig en droge afdronk. Wij zijn helemaal weg van deze noble blend, het is een zeer betaalbare Elzas wijn van prachtige kwaliteit!

Appellation Alsace contrôlée

Elzas of ook wel Alsace is dan wel een Frans wijngebied maar velen herkennen vast de Duitse trekjes die dankzij de eeuwen lange strijd over dit gebied tussen Frankrijk en Duitsland. Zo kent ook de wijnbouw in de Elzas een rijke historie die teruggaat tot de romeinsetijd. In de middeleeuwen stond het gebied bekend als producent van de meest prestigieuze wijnen van Europa. Dit gaat verloren door oorlogen en plunderingen en natuurrampen. Na de eerste wereldoorlog bloeit de wijnbouw weer op en worden er alleen nog wijnen geproduceerd die uitsluitend zijn samengesteld uit geselecteerde druivenrassen. Vanaf 1945 gaat men nog een stapje verder door het afbakenen van het aantal productiegebieden en het vaststellen van strenge voorwaarden voor productie en vinificatie. Deze inspanningen resulteren in het instellen van de Appellation d'Origine Controlée Alsace in 1962. Deze AOC is meer dan een zegel; de benaming garandeert ook echtheid. Dit wordt ook nog eens benadrukt door het feit dat Alsace wijn alleen in het productiegebied gebotteld mag worden. Bij een Appellation Alsace contrôlée staat op etiket staat gewoonlijk de naam van het druivenras vermeld en eventueel ook een merknaam of de vermelding "Edelzwicker" of "Gentil". Hiermee wordt aangeduid dat de wijn een vermenging is van meerdere witte druivenrassen. Ook kunnen er geografische aanduidingen op staan (plaats, buurtschap,...).

Elzas druivenrassen

Henri Martin Alsace Noble Blend is een unieke, moderne blend van de Nobele druivensoorten van de Elzas als Riesling, Muscat, Pinot Gris en  Gewurztraminer. De druiven worden apart gevinifieerd waarna ze in deze noble blend prachtig samen komen. Een absolute aanrader deze modern gemaakte Elzas wijn.

Wijn- spijsadvies voor bij Henri Martin Alsace Noble Blend

Deze lekkere Elzas wijn is meermalen bekroond als finalist van de verkiezing Brabantse Aspergewijn. Henri Martin Alsace Noble Blend is bijzonder smakelijk bij het traditionele asperge gerecht "a la flamande" (met ham en ei) maar past ook zeker bij een lekker stuk gegrilde zalm, salade, ardennerham met meloen, schaal- en schelpdieren en gevogelte en licht thais eten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Henri Martin
Druivensoort Gewurztraminer
Muscat
Pinot Gris / Pinot Grigio
Riesling
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Elzas
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten