• Heeren van Oranje Nassau Sauvignon Blanc Magnum

Heeren van Oranje Nassau Sauvignon Blanc Magnum

Heeren van Oranje Nassau Sauvignon Blanc is een fruitig en frisse witte wijn met aroma's van vijgen, kruisbessen. De smaak is fris droog en het karakeristieke gemaaide gras is heerlijk herkenbaar met een fijne en subtiele afdronk. Echte Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
16,95
Ontvang 303 Spaarpunten

Uitgebreide omschrijving

Heeren van Oranje Nassau Sauvignon Blanc is een fruitig en frisse witte wijn met aroma's van vijgen, kruisbessen. De smaak is fris droog en het karakeristieke gemaaide gras is heerlijk herkenbaar met een fijne en subtiele afdronk. Echte Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc!

Heeren van Oranje Nassau Sauvignon Blanc is lekker bij vis en schaaldieren, kip, salades en Oosterse (kruidige) gerechten. Serveer deze Sauvignon Blanc op 6° - 8 °C

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Heeren van Oranje Nassau
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Western Cape
Inhoud fles(cl)150cl
Alcohol12.5%
Minimum aantal6

Heeren van Oranje Nassau

De geschiedenis van Heeren van Oranje Nassau wijn begint bij Pierre Loyseleur de Villiers (1530-1590), geboren in Lille. Nadat hij in 1572 naar Engeland vluchtte, kwam hij in contact met Willem de Zwijger, prins van Oranje. De Villiers verruilde Engeland voor Nederland en kreeg belangrijke functies aan het hof van Willem van Oranje. Zo was de Villiers tot de dood van Willem van Oranje vertrouweling, vriend en adviseur van de prins. De Villiers had dan ook veel invloed op Willem van Oranje. Ook na de dood van Willem van Oranje bleef de Villiers belangrijk voor het koningshuis in de functie van religieus adviseur van prins Maurits.

In 1687 moest de familie de Villiers vluchten uit Frankrijk vanwege vervolging. Ze besloten naar Zuid-Afrika te vertrekken en kwamen in 1689 aan bij Kaap de Goede Hoop. De Villiers werden door het bestuur van de VOC, Die Heere Sewentien, bij Jan van Riebeeck, gouverneur van de Kaap, aanbevolen om hun kennis en vaardigheden op het gebied van wijnproductie in te zetten voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Aangezien de familie de Villiers de eerste was die in Zuid-Afrika arriveerde met kennis over wijnbouw, was met hun komst de wijnindustrie in Zuid-Afrika geboren.

Door deze grote hoeveelheid kennis over wijn en de banden van de familie met het Nederlandse koningshuis, had de familie veel aanzien in Zuid-Afrika. De wijnproductie van de Villiers verliep voorspoedig en in 1770 verscheepten zij met behulp van Hollandse kooplieden de eerste wijnen naar Azië.

Zelfs jaren later was de familie de Villiers nog verbonden aan Nederland. Daniël Johannes de Villiers werd in 1929 namelijk benoemd tot vertegenwoordiger van Zuid-Afrika in onder andere Nederland.

Ook nu maken nazaten van Daniël Johannes de Villiers nog wijn en voeren vanwege de rijke geschiedenis van de familie met het Nederlandse koningshuis met trots de naam “Heeren van Oranje Nassau”.