• Heeren van Oranje Nassau Merlot

Heeren van Oranje Nassau Merlot

Heeren van Oranje Nassau Merlot is een mooi diep van kleur en heeft een fruitig aroma met oa zwarte bessen. Deze Zuid-Afrikaanse merlot is vol sappig van smaak met elementen van rijp fruit, chocolade en een vleugje peper en specerijen. Afsluitend met een intense en zwoele afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
6,95
Ontvang 123 Spaarpunten

Uitgebreide omschrijving

Heeren van Oranje Nassau Merlot is een mooi diep van kleur en heeft een fruitig aroma met oa zwarte bessen. Deze Zuid-Afrikaanse merlot is vol sappig van smaak met elementen van rijp fruit, chocolade en een vleugje peper en specerijen. Afsluitend met een intense en zwoele afdronk.

Heeren van Oranje Nassau Merlot is lekker bij steaks, rood vlees, pasta gerechten, stoofpot en kruidige Oosterse gerechten. Serveer deze merlot op 18° - 19°C.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Heeren van Oranje Nassau
Druivensoort Merlot
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Western Cape
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Minimum aantal6

Heeren van Oranje Nassau

De geschiedenis van Heeren van Oranje Nassau wijn begint bij Pierre Loyseleur de Villiers (1530-1590), geboren in Lille. Nadat hij in 1572 naar Engeland vluchtte, kwam hij in contact met Willem de Zwijger, prins van Oranje. De Villiers verruilde Engeland voor Nederland en kreeg belangrijke functies aan het hof van Willem van Oranje. Zo was de Villiers tot de dood van Willem van Oranje vertrouweling, vriend en adviseur van de prins. De Villiers had dan ook veel invloed op Willem van Oranje. Ook na de dood van Willem van Oranje bleef de Villiers belangrijk voor het koningshuis in de functie van religieus adviseur van prins Maurits.

In 1687 moest de familie de Villiers vluchten uit Frankrijk vanwege vervolging. Ze besloten naar Zuid-Afrika te vertrekken en kwamen in 1689 aan bij Kaap de Goede Hoop. De Villiers werden door het bestuur van de VOC, Die Heere Sewentien, bij Jan van Riebeeck, gouverneur van de Kaap, aanbevolen om hun kennis en vaardigheden op het gebied van wijnproductie in te zetten voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Aangezien de familie de Villiers de eerste was die in Zuid-Afrika arriveerde met kennis over wijnbouw, was met hun komst de wijnindustrie in Zuid-Afrika geboren.

Door deze grote hoeveelheid kennis over wijn en de banden van de familie met het Nederlandse koningshuis, had de familie veel aanzien in Zuid-Afrika. De wijnproductie van de Villiers verliep voorspoedig en in 1770 verscheepten zij met behulp van Hollandse kooplieden de eerste wijnen naar Azië.

Zelfs jaren later was de familie de Villiers nog verbonden aan Nederland. Daniël Johannes de Villiers werd in 1929 namelijk benoemd tot vertegenwoordiger van Zuid-Afrika in onder andere Nederland.

Ook nu maken nazaten van Daniël Johannes de Villiers nog wijn en voeren vanwege de rijke geschiedenis van de familie met het Nederlandse koningshuis met trots de naam “Heeren van Oranje Nassau”.

Misschien ook interessant