Login en profiteer van extra voordeel
  • Hamilton Russell Vineyards Chardonnay

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay

Witte wijn uit  Zuid Afrika


9.5
Beschikbaarheid: Nog 3 op voorraad
Ontvang 102 Spaarpunten i

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay is een strakke, minerale wijn met geweldige lengte en complexiteit. Ongebruikelijk voor een chardonnay ervaar je prominente peer en limoen fruitaroma's en smaken. Dit is een bijzonder elegante chardonnay die ten opzichte van andere houtgelagerde chardonnay's in deze prijsklasse droger en strakker is. Het romige wat je van een wijn als dit verwacht is er zeker maar heeft meer diepgang door de natuurlijk aanwezige zuren en droge mineraliteit. Hamilton Russell Vineyards Chardonnay is een
elegante, maar toch getextureerde en intense wijn met een sterke persoonlijkheid.

Exclusieve Hamilton Russell Chardonnay

Hamilton Russell Vineyards werkt voor zijn witte wijn enkel met chardonnay druiven die geplant staan in de Hemel en Aarde Valley. Hiermee is het een van de meest zuidelijk gelegen wijnhuizen van Zuid-Afrika en een van de meest dichtste bij zee. Het wijnhuis ligt net achter het oude vissersdorp Hermanus. De wijnstokken hebben een lage opbrengst en profiteren van het maritieme klimaat en de terroir invloeden van de klei rijke hellingen. De druiven worden met de hand geplukt als ze optimaal rijp zijn waarna ze traditioneel verwerkt worden met zo min mogelijke interventie. Dit alles om het karakter en de aroma's van de druif optimaal te bewaren. De reden dat Hamilton Russell Vineyards zich enkel richt op chardonnay (en voor de rode wijn Pinot noir) is dat uit jaren lang bodem onderzoek is gebleken dat deze druivensoort de meeste unieke karakter aan de wijn geeft door de bodem waar zij groeit. Deze exclusieve keuze voor deze druivensoorten blijkt de juiste te zijn. De Hamilton Russell wijnen worden beschouwd als de beste wijnen in Zuid-Afrika en tot de beste wijnen van de Nieuwe Wereld behoren. Door de kleine opbrengsten en de intense wereldwijde vraag naar de wijnen, zorgen ervoor dat de elegante Chardonnay en Pinot Noir zeer schaars zijn.

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay bestellen

Wil je van deze unieke Zuid-Afrikaanse wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Hamilton Russell Vineyards Chardonnay te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Hamilton Russell Vineyards
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Zuid Afrika
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%
Maximum aantal3

Misschien ook interessant