• Gran Moraine Chardonnay

Gran Moraine Chardonnay

Witte wijn uit  OregonAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 132 Spaarpunten i
44,95

Gran Moraine Chardonnay

Gran Moraine Chardonnay is een Amerikaanse chardonnay van een bijzondere klassen. Niet afkomstig uit het bekende Napa Valley Californië maar uit Oregon. Dit is een chardonnay die je niet loslaat. Het heerlijke aroma vol appel, karnemelkkoekjes, zomer bloemen en licht mineralen doen je verlangen naar de eerste slok. En die smaak is een hartveroverende combinatie van perzik, appelbloesem, gele narcissen, brioche, citrus, meloen en witte perziken. Een zilte touch geeft pit aan deze krachtige, fraai gestructureerde en bijzonder elegante wijn. 

Chardonnay uit Oregon

De wijngaarden van Gran Moraine bevinden zich in Yamhill-Carlton AVA, Willamette Valley (Oregon) en zijn aangeplant in 2005. Hier zorgt het koele, maritieme klimaat voor unieke omstandigheden voor het verbouwen van druiven. De druiven kunnen hierdoor later geplukt worden wat zorgt voor de unieke Gran Moraine stijl, gebalanceerde zuren en genuanceerde aarde- en fruittonen. Het wijnhuis dankt de naam aan de gletsjerbewegingen die de Morenen in de laatste ijstijd achterlieten in de noordelijke Willamette vallei. De druiven worden met de hand geplukt, daarna vergisting gedurende 12 maanden in Frans eikenhouten Bourgogne vaten. Vervolgens 16 maanden rijping op Frans eikenhouten vaten en RVS tanks.

Gran Moraine Chardonnay bestellen

Gran Moraine Chardonnay is zo'n wijn die je geweldig kan combineren met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource en vergelijkbare soorten.Wil je van deze Chardonnay uit Oregon thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Gran Moraine Chardonnay te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Gran Moraine
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Oregon
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Misschien ook interessant