• Graham's Vintage Port 2011

Graham's Vintage Port 2011

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 417 Spaarpunten i
139,50

Met gepaste trots kondigt Graham's Port aan dat het 2011 als Vintage gedeclareerd heeft. De familie Symington, eigenaar van Graham’s, is overtuigd van de uitstekende kwaliteit van deze jaargang. Het is de vierde declaratie in twaalf jaar tijd.

Een combinatie van voldoende regen in de winter en ideale weersomstandigheden zowel in de aanloop naar als tijdens de oogst, zorgde voor klassieke Vintage condities. Hierdoor konden opmerkelijke Vintage Ports worden geproduceerd die nog vele decennia uitstekend kunnen rijpen op fles.

De Graham’s 2011 Vintage Port is uitzonderlijk te noemen en is het resultaat van een streng selectieproces. In totaal worden er slechts 8.000 dozen van 9 liter op de markt gebracht, een zeer beperkte hoeveelheid, die aanzienlijk lager is dan eerdere jaren. Hiervan zullen 7.000 dozen in 75cl flessen worden gebotteld.

De familie Symington heeft alleen de allerbeste wijnen van Graham’s vijf Quinta’s (wijngaarden) in de Upper Douro geselecteerd voor de 2011 Vintage Port. Het karakter en de kwaliteit van Graham’s Port is verbonden aan deze vijf Categorie A Quinta’s, die door hun verschillende ligging en terroir elk hun unieke bijdrage leveren aan de karakteristieke Graham’s stijl. Quinta dos Malvedos, het kloppend hart van Graham’s, levert de belangrijkste bijdrage (iets meer dan een derde) aan de 2011 Vintage Port. De andere vier Quinta’s – Tua, Lages, Vila Velha en Vale de Malhadas – zorgen voor balans.

De perfect gerijpte druiven werden onder ideale weersomstandigheden met de hand geplukt en gefermenteerd in lagares. De totale productie in 2011 van deze vijf Quinta’s bestond uit 1.454 vaten (88.855 dozen van 9 liter), en na maanden van intensieve proeverijen heeft de familie slechts 131 vaten (8.000 dozen van 9 liter) geselecteerd voor de Graham’s 2011 Vintage Port. De Graham’s 2011 is dus de optelsom van de allerbeste wijnen gemaakt op deze verschillende Quinta’s, en vertegenwoordigt slechts 9% van hun totale productie.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Onderscheiding97 Parker punten | 96 Wine Spectator punten
Alcohol20%
Maximum aantal1

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.