• Graham's Vintage Port 2003

Graham's Vintage Port 2003

De Vintage Port staat voor bekend om zijn donkere zwart paarse kleur. Het kent een duidelijke geur van viooltjes, drop en rijpe zwarte bessen. De wijn heeft een diepe structuur en is tannine rijk, daarnaast beschikt het over een geweldige afdronk met veel smaak.

De wijn is beloond met 95 punten Parker en 94 punten Wine Spectator

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 234 Spaarpunten
78,95

Uitgebreide omschrijving

2003 was een erg heet jaar, maar voor de Douro streek is dat niet ongewoon. Er was voldoende vocht in de bodem zodat de plant zich toch kon voeden. De druiven zijn mooi rijp geworden en in topconditie geplukt.

Deze Graham's Vintage Port 2003 heeft een donkere zwart paarse kleur. Het kent een duidelijke geur van viooltjes, drop en rijpe zwarte bessen. De wijn heeft een diepe structuur en is tannine rijk, daarnaast beschikt het over een geweldige afdronk met veel smaak. Zet de fles twee dagen voor serveren rechtop zodat eventueel depot naar de bodem kan zakken of decanteer de wijn door een zeefje.

De wijn is beloond met 95 punten Parker en 94 punten Wine Spectator

Deze Vintage port is heerlijk in combinatie met donkere chocolade ook kersentaart gaat goed samen met deze mooie port. Ook gaat een krachtige port als deze Graham's Vintage 2003 uitstekend samen met krachtige kazen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Tinta Barroca
Touriga Nacional
Vinha Velha
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidNet als met alle Graham's Vintages, is dit een wijn die jaren meegaat
Maximum aantal17

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's.

Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed.