• Graham's Vintage Port 2003

Graham's Vintage Port 2003

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 267 Spaarpunten i
89,95

2003 was een erg heet jaar, maar voor de Douro streek is dat niet ongewoon. Er was voldoende vocht in de bodem zodat de plant zich toch kon voeden. De druiven zijn mooi rijp geworden en in topconditie geplukt.

Deze Graham's Vintage Port 2003 heeft een donkere zwart paarse kleur. Het kent een duidelijke geur van viooltjes, drop en rijpe zwarte bessen. De wijn heeft een diepe structuur en is tannine rijk, daarnaast beschikt het over een geweldige afdronk met veel smaak. Zet de fles twee dagen voor serveren rechtop zodat eventueel depot naar de bodem kan zakken of decanteer de wijn door een zeefje.

De wijn is beloond met 95 punten Parker en 94 punten Wine Spectator

Deze Vintage port is heerlijk in combinatie met donkere chocolade ook kersentaart gaat goed samen met deze mooie port. Ook gaat een krachtige port als deze Graham's Vintage 2003 uitstekend samen met krachtige kazen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Tinta Barroca
Touriga Nacional
Vinha Velha
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidNet als met alle Graham's Vintages, is dit een wijn die jaren meegaat
Maximum aantal2

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.

Misschien ook interessant