• Graham's vintage port 2000

Graham's vintage port 2000

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 282 Spaarpunten i
94,50

Deze Graham's vintage port 2000 is met recht een echte Graham's Port. De port heeft een terughoudende, maar complexe geur waar een beetje hooi, chocolade en mint in terug te vinden is. Deze bijzondere vintage port heeft een geconcentreerde, romige aanzet met balans en lengte. Rijp en toch nog fris fruit met een fraaie rijpe zoetheid. Het jaar 2000 is een aanvankelijk onderschat vintagejaar. Nu een topjaar met een geheel eigen stijl, dit maakt een port van exceptionele kwaliteit. Fruit, harmonie en een fantastische finale. 

W & J Graham's is opgericht in 1820 in Oporto door de twee broers William en John Graham. In 1890 was Graham's een van de eerste Port bedrijven die investeerde in wijngaarden in Upper Douro. Er werd ook een enorme wijnkelder gebouwd om de wijnen op te slaan en te laten rijpen.
Passend bij: chocolade, kaas, noten

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
GeurDeze Graham's vintage port 2000 heeft een terughoudende, maar complexe geur waar een beetje hooi, chocolade en mint in terug te vinden is. Sommigen spreken van een geur van vers geplukte orchidee.
SmaakDeze Graham's vintage port 2000 heeft een druivige smaak met een lichte verwijzing naar een liqueur van bessen.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal2

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.

Misschien ook interessant