• Graham's Vintage Port 1997

Graham's Vintage Port 1997

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 11 op voorraad
Ontvang 267 Spaarpunten i
89,50

Deze Vintage port 1997 van Graham's heeft een intens diepe kleur met een paarse rand. Het aroma is weelderig en rijp met bloesem aroma's en een ondertoon van kersen. De smaak van deze Vintage 1997 port is klassiek en heeft een volle structuur die verpakt is in lagen rijp fruit en stevige tannines. De afdronk van deze Vintage port 1997 is vol en lang.

Zet de fles een week voor gebruik rechtop, maar decanteer de wijn wel door een zeefje. De Vintage Port kan namelijk sporen van depot bevatten, zeker als de fles al een tijdje heeft gestaan. Serveer deze Port bij overjarige en blauwe kazen zoals Stilton.

Bekroningen:
- James Suckling, Wine Spectator 90 punten
- Robert Parker 93 punten
- Janice Robinson 17,5 punten

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Francisca
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
OnderscheidingJames Suckling, Wine Spectator 90 punten | Robert Parker 93 punten | Janice Robinson 17,5 punten
Maximum aantal11

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.

Misschien ook interessant