• Graham's Six Grapes Reserve Port
Actie

Graham's Six Grapes Reserve Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 45 Spaarpunten i
18,95 15,99

Graham's Six Grapes Reserve Port is een tamelijk donkere port met een zeer stevige “body”. Fruitig, robuust en super van kwaliteit. De volle smaak wordt gekenmerkt door een goede structuur en een lange sappige afdronk. Een prachtige apéritiefport, maar het best komt deze port tot zijn recht bij een keur aan stevige, uitgesproken kaassoorten (Stilton). Lagering gedurende 4 tot 5 jaar op eiken vaten in de lodges van Vila Nova de Gaia.

In tegenstelling tot Vintage port behoeft deze port niet direct na opening geconsumeerd te worden. Wel adviseren wij u de Six Grapes binnen een maand na opening te consumeren en zodoende optimaal van de kwaliteit te genieten!

Deze Six Grapes port heeft veel van het karakter van Vintage Port maar heeft geen depot omdat het bezinksel in het fust achterblijft bij het bottelen. De wijn wordt niet direct na de vinificatie gebotteld. De ontwikkeling heeft dus volledig op fust plaatsgevonden.

  • Gold Medal: Decanter World Wine Awards 2017
  • Gold Medal: Decanter World Wine Awards 2013
  • Trophy Medal: Decater World Wine Awards 2013
  • Silver Medal: International Wine Challenge 2013

Passend bij: stevige kaas (blauwschimmel, stilton), pure chocolade (desserts)

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
SmaakEen prachtige apéritiefport, maar het best komt deze port tot zijn recht bij een keur aan stevige, uitgesproken kaassoorten (Stilton).
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidWel adviseren wij u de Six Grapes binnen een maand na opening te consumeren en zodoende optimaal van de kwaliteit te genieten!

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.