• Graham's Quinta dos Malvedos Vintage Port 1965

Graham's Quinta dos Malvedos Vintage Port 1965

Ter gelegenheid van het 125 jarige jubileum van de aankoop (in 1890) van de iconische wijngaarde "Quinta dos Malvedos" heeft Graham's de laatste 400 flessen van de 50 jaar oude 1965 Vintage Port van deze wijngaarde Quinta dos Malvedos gebotteld. 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
265,00
Ontvang 795 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Graham's Port hier >

Uitgebreide omschrijving

Ter gelegenheid van het 125 jarige jubileum van de aankoop (in 1890) van de iconische wijngaarde "Quinta dos Malvedos" heeft Graham's de laatste 400 flessen van de 50 jaar oude 1965 Vintage Port van deze wijngaarde Quinta dos Malvedos gebotteld. 

Graham's Quinta dos Malvedos Vintage Port 1965 heeft een diepe granaat rode kleur. In de neus komen zachte aroma's van rozen blaadjes, thee en een vleugje mint naar voren. De smaak is zacht en aangenaam met fijne tannines een heerlijk lang aanhoudende afdronk. 

Het ontwerp van het etiket is geïnspireerd op het ingetogen ontwerp van de Vintage Port etiketten van begin 20ste eeuw. Deze laatste 400 genummerde flessen Graham's Quinta dos Malvedos Vintage Port 1965 zijn verpakt in handgemaakte houten kist met hierop het originele handelsmerk van de quinta zoals het geregistreerd was in 1890. 

Deze zeldzame 1965 Vintage Port heeft 50 jaar gerijpt in de  1890 Graham's Lodge in Vila Nova de Gaia en is een eerbetoon aan de historie aan een van de beste quinta's van de Douro. Het is dan ook een absoluut collectors item deze Graham's Quinta dos Malvedos Vintage Port 1965.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.