Login en profiteer van extra voordeel
  • Graham's Late Bottled Vintage 2014

Graham's Late Bottled Vintage 2014

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 7 op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i

Graham's Late Bottled Vintage 2014 port is donker rood van kleur en heeft bloemige aroma's van de steenroos die mooi vermengen met de donkere fruit aroma's als zwarte bes en bramen. Een hint van munt en kruidigheid brengen deze Graham's LBV port mooi in balans. Rijk van smaak en niet overdreven zoet.

Bij een Vintage port kan het wel tot 20 jaar duren voordat de port zijn hoogtepunt bereikt. Wil je niet zo lang wachten dan is de Late Bottled Vintage (LBV) een goed alternatief. De Late Bottled Vintage Port rijpt vier tot zes jaar op fles en kan direct na aankoop worden gedronken. Hierdoor is LBV port een prijsvriendelijk ‘Vintage’ alternatief voor iedere gelegenheid. De Graham's Late Bottled Vintage heeft geen depot in de fles omdat het bezinksel in het fust achterblijft bij het bottelen. De ontwikkeling heeft dus volledig op fust plaatsgevonden en de port zal dus ook niet meer verder rijpen op de fles.

Graham's Late Bottled Vintage 2014 port is heerlijk bij kazen, nootjes of gedroogd fruit na de maaltijd en past perfect bij donkere chocolade (desserts).

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Sousão
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal7

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.