Login en profiteer van extra voordeel
  • Graham's Fine Tawny

Graham's Fine Tawny

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i

Licht verbruinde rode kleur. Aroma’s van rijp fruit en gedroogd fruit. De kenmerkende notenachtige Tawny geur is al goed te ruiken. De smaak is droger dan Ruby maar nog wel zoetig. Veelzijdig karakter met een goede balans. Door gemiddeld 3 jaar op eiken vaten gerijpt te hebben, is de Port in contact gekomen met zuurstof. Door dit proces behoudt Graham's Fine Tawny de fruitige stijl van een jonge Port, maar neigt deze ook naar de nootachtige en karamel smaken van een Aged Tawny Port.

Het Huis Graham's staat bekend om het hoge kwaliteitsniveau van zijn Portwijnen. Met name Vintage Port en Late Bottled Vintage Port scoren in vergelijkende proeverijen steeds zeer goed. 

Graham’s bezit vele eigen wijngaarden maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige leveren al drie generaties fruit aan de Symington familie. De druiven van de Graham's Tawny Port komen van de hoger gelegen Douro vallei. Hier groeien de druiven op unieke Quintas met een schist bodem. Deze ondergrond is alleen hier te vinden en levert Port van uitzonderlijke kwaliteit.

Wijn- Spijs combinaties met Graham's Fine Tawny Port

Combineer deze Graham's Tawny Port bij heerlijke dadels, vijgen, noten en zachte romige desserts. Oude kaas, zachte blauw schimmel kaas, chocolade. Eenmaal open is deze Port een week of vier te bewaren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Tinta Barroca
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
SmaakBreed van smaak met ingetogen fruit van zondoorstoofde druiven,
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Graham's Port

Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als de LBV, lang gerijpte tawny's en Vintage Port van Graham's scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Misschien ook interessant