Login en profiteer van extra voordeel
  • Graham's Blend No 5 White Port

Graham's Blend No 5 White Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 66 Spaarpunten i

Nieuwe witte port van Graham’s

Graham’s brengt een nieuwe witte port op de markt. Deze witte port de “ Graham’s Blend no 5 White Port” is de eerste witte port die speciaal gemaakt is om te mixen met Tonic. Na een uitgebreide test periode op de Engelse markt kunnen we nu genieten van deze bijzondere Blend no5 White. Een frisse, fruitige en half droge witte port die perfect mixt met tonic.

Speciale witte port om te mixen

De hoofd wijnmaker van Graham’s Port, Charles Symington, heeft voor deze nieuwe witte port blend 2 premium Portugese witte druiven rassen geselecteerd. De Malvasia Fina is verantwoordelijk voor de frisse tonen en de Moscatel Gallego brengt de aromatische tonen in deze witte port. De smaak van deze witte port is fruitig medium dry en hierdoor perfect om te mixen met tonic.

Hoe word de Graham’s Blend no 5 White Port gemaakt?

De Malvasia Fina en Moscatel druiven worden met de hand geplukt. Na het kneuzen start de koude fermentatie obv natuurlijke gisten in kleine batches. Hierbij wordt het suiker gehalte goed in de gaten gehouden. Op het moment dat het gewenste suiker niveau is bereikt voegt men neutrale druiven brandy (met 77% alcohol) toe. Hierdoor wordt de witte port versterkt tot een alcohol % van 19% waardoor ook gelijk de fermentatie stopt. De port laat men hierna een aantal maanden tot rust komen en wordt na 3 maanden gebotteld om zo de maximale frisheid te behouden. De Graham’s Blend no 5 White Port is een port die je het beste jong drinkt. 

Hoe maak je de beste Witte Port en tonic mix?

De perfecte witte Port en tonic mix maak je met Graham's Blend no 5 White Port. Qua verhouding neem je 1/3 port en 2/3 tonic. Schenk de port in een royaal glas gevuld met ijsblokjes. Top dit af met je favoriete tonic, schijfje lemon en verse munt. Wil je variëren met je witte Port en tonic mix? Dat kan zeker, hieronder tref je een aantal heerlijke garneringen voor bij je witte Port en tonic mix:

  • Witte port, tonic, basilicum
  • Witte port, tonic, bevroren aardbeien en wat zwarte peper
  • Witte port, tonic, schijf grapefruit en munt

De Graham’s Blend no 5 White Port is enorm veelzijdig. Niet alleen om te mixen met tonic en een garnering naar smaak. Ook als onderdeel van een cocktail is Graham’s Blend no 5 White Port heel erg lekker. 

  • Graham’s Blend no 5 White Port mixen met bitter lemon en munt
  • Graham’s Blend no 5 White Port mixen met Elderflower & Hibiscus
  • Graham’s Blend no 5 White Port mixen met rose en cranberries

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Malvasia Fina
Moscatel
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol19%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.

Misschien ook interessant