• Graham's Blend No 12 Ruby Port

Graham's Blend No 12 Ruby Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 69 Spaarpunten i
23,95

Graham's Blend No 12 Ruby Port

Met de Blend No 12 Ruby Port heeft Graham's er een nieuwe ruby port bij. Niet een traditionele ruby port maar een frissere, lichtere ruby port met een aroma dat speciaal gemaakt is voor cocktails. Graham's Blend No 12 Ruby Port is zo smaakvol veelzijdig dat het naast het mixen ook puur gedronken kan worden. Wij waren bijzonder aangenaam verrast tijdens onze eerste kennismaking met de Graham's Blend No 12 Ruby Port, het is een stuk minder zoet dan een traditionele ruby port maar wauw, wat een smaak!

Hoe smaakt Graham's Blend No 12 Ruby Port?

De smaak van de Blend No 12 Ruby Port is frisser en aromatischer dan traditionele ruby port. Je herkent verschillende bosvruchten in de smaak als rode bessen, bramen, frambozen en wilde aarbeien, heerlijk vermengd met een lichte bloesem geur en verfrissende citrus toon. Het mondgevoel is heerlijk sappig en de afdronk blijft lang aanhouden.

Nieuwe manier van ruby port maken

Graham's Blend No 12 Ruby Port is gemaakt van inheemse Portugese druivensoort Touriga Nacional. Voor deze ruby port heeft men de druiven gebruikt die afkomstig zijn van de hoog gelegen wijngaarden. Deze zijn om middernacht geoogst, hier dankt No 12 ook zijn naam aan, om de hete dag temperaturen te vermijden en de frisheid in de druiven te bewaren. Hierna laat men de druiven koud fermenteren, wat uitzonderlijk is voor ruby port, dit duurt aanzienlijk langer maar is er op gericht om de fruitige aroma's van de druiven te bewaren. Op het moment dat het vereiste suiker niveau is bereikt voegt men neutrale brandy toe (met 77% alcohol) om de verdere vergisting te stoppen. Hiermee komt het alcohol percentage van deze ruby port op 19%. Dit is wat lager dan normaal bij ruby port en draag ook weer bij aan een frissere smaak. Hierna wordt deze Graham's Blend No 12 Ruby Port gebotteld en kan je ervan genieten!

Midnight Spritz cocktial met Graham's Blend No 12 Ruby Port

Dit is een heerlijke ruby port cocktail en eenvoudig te maken. Geniet ervan!

40 ml Graham's Blend Nº12 Ruby
60 ml Droge mousserende wijn
1 Aardbei
¼ Schijfje Sinaasappel
Schenk Graham’s Blend Nº12 over een royale portie ijs, vul aan met je favoriete droge mousserende wijn en garneer met 1 verse aardbei en een kwart schijfje sinaasappel.

Kijk voor meer cocktail recepten met port hier.

Graham's Blend No 12 Ruby Port bestellen

Wil je van deze bijzondere ruby port waar je mee kan mixen thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Graham's Blend No 12 Ruby Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol19%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.

Misschien ook interessant