• Graham's 30 Years Old Tawny Port (20cl)

Graham's 30 Years Old Tawny Port (20cl)

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 87 Spaarpunten i
29,95

Graham's 30 Years Old Tawny Port is nu ook verkrijgbaar in een kleine fles van 20cl. De 30 jaar oude Graham's tawny port heeft een diepe amber en goudbruine kleur, ontstaan door de lange rijping in de vaten. Mooi samenspel van aroma's en smaken. Amandelen, honing, karamel en gedroogd fruit. Zachte, zeer subtiele en perfect balans met een ongelofelijke lengte in deze Graham's.

De wijngaarden voor de Graham's 30 Years Old Tawny groeien op terrassen langs de Douro Vallei. Op de schist bodem hebben de druivenstokken een rijkheid aan mineralen tot beschikking. Samen met de warme droge omstandigheden levert dit druiven van top kwaliteit. De Port wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter waardoor de Port zijn karakteristieke Tawny karakter krijgt.

Een 30 jaar oude port is een blend van diverse oudere jaren, die, mits met zorg geblend de impressie geven van een 30 jaar oude port. Door langduring lageren op eikenhout verandert de kleur van diep, donker rood naar roodbruin/oranje.

  • Gold Medal: International Wine Challenge 2000
  • Silver Medal: International Wine Challenge 20013

Passend bij: Een goede kaas tip bij deze lang gerijpte Graham's is bij voorkeur een milde kaas zoals de Pont l'Eveque uit Normandië of een oude Hollandse geitenkaas. Daarnaast is de Graham's 30 Years Old Tawny Port ook erg mooi in combinatie met pure chocolade. Een port als deze kan natuurlijk uitstekend gewoon zo gedronken worden. We raden het aan om deze port licht gekoeld te serveren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Kleine flesjes
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta nacional
Tinta Roriz
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Smaakeen prachtige, zeer zachte oude port, die toch nog een jeugdig karakter heeft. Complex met veel tonen van o.a. zuidvruchten.
Inhoud fles(cl)20 cl
HoudbaarheidWij adviseren u de port binnen twee jaar na aankoop te consumeren. Na opening is de port nog 3 a 4 weken houdbaar, mits goed afgesloten en koel bewaard.
Alcohol20%

Graham's Port

Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd,waaronder die van W&J Graham's. 
Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Graham's is werelds meest bewonderde Port huis

Graham's Port is in 2016 verkozen tot 's werelds meest bewonderde Port huis. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door Drinks International, waarin de top 50 van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld staan. De lijst met 's werelds meest bewonderde wijnmerken wordt jaarlijks door Drinks International uitgebracht waarbij meer dan 200 van 's werelds beste wijnmeesters, sommeliers, wijnkopers, vinologen en journalisten hun stem uitbrengen om deze lijst samen te stellen.

Misschien ook interessant