• Graham's 2020 Bicentenary Vintage Port

Graham's 2020 Bicentenary Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 675 Spaarpunten i
225,00

Graham's 2020 Bicentenary Vintage Port

In 2020 bestond Graham's 200 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal brengt Graham's de 2020 Bicentenary Vintage Port. Van deze zeer exclusieve en beperkt beschikbare vintage port zijn slechts 3.000 flessen gebotteld waarvan er 120 flessen naar Nederland komen. Hiervan hebben wij er gelukkig een aantal kunnen bestellen! 

Hoe smaakt Graham's 2020 Bicentenary Vintage Port?

Deze unieke vintage is bijzonder aromatisch met een enorme reikwijdte van exotisch acai-bessen en munt die erg kenmerkend zijn voor Malvedos. Ook herken je verse dennen en oranjebloesem die een gevoel van enorme frisheid geven. De smaak is bijzonder gelaagd en je proeft helder donker fruit als zwarte bes en bramen samen verpakt in een weelderige stijl. 

Zeer bijzondere 2020 vintage blend

Graham's 2020 Bicentenary Vintage Port is een uitzonderlijke botteling. Afkomstig van de hoog gelegen wijngaarden van 3 van de 4 estates van Graham's: 55% Quinta dos Malvedos, 25% Quinta da Vila Velha en 20% Quinta do Tua. Zelfs na een enorm uitdagende groeiperiode en enorme droogte was de kwaliteit van de druiven uitstekend maar wel laag in volume. Een kenner zal zeker de klassieke Graham's kenmerken als het unieke aroma en de complexiteit herkennen en daarbij een uitzonderlijk weelderige en intensiteit ontdekken die uitzonderlijk is!

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Alicante Bouschet
Sousão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal6

Graham's Port

Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als de LBV, lang gerijpte tawny's en Vintage Port van Graham's scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Misschien ook interessant