• Graham's 2017 Vintage Port

Graham's 2017 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 14 op voorraad
Ontvang 297 Spaarpunten i
99,50

Graham's 2017 Vintage Port heeft diep paarse kleurtinten en een viscositeit (stroperigheid, tranen op het glas) die een enorme concentratie van de wijn aangeven. De aromat's van zwarte bessen, pruim en bergamot spriingen uit het glas. In de mond zijn er lagen zwart fruit met verse abrikozenhighlights en een verbazingwekkend lange en aanhoudende afdronk. Een prachtige 2017 vintage port met ontwikkel potentieel.

De Graham's 2017 Vintage Port werd door James Suckling gelijk beoordeeld met 97 punten. Zijn beoordeling: Wow! Amazing aromas of crushed blackberry and blueberry, stems and rose petal. Entrancing. Full-bodied, very tight and powerful with ultra-fine tannins. Intense richness of crushed berries, chocolate, hazelnut and coffee.

Hoe drink en ervaar je Graham's 2017 Vintage Port het beste? Een geweldige vintage port als deze kan je jong drinken gedurende de eerste 2 jaar na botteling. Je ervaart dan het mooie jonge fruitige in de port optimaal. Daar het depot met de jaren ontstaat zal dit er nog niet veel inzitten. Decanteren is dan ook niet nodig bij het drinken van een jonge vintage port. 

Het mooie van een vintage port is dat deze zich met je jaren gaat ontwikkelen en rijpen op de fles. Zorg ervoor dat de fles op een donkere koele plaats ligt. (niet te vochtig) Een top vintage jaar zoals deze 2017 kan je tientallen jaren op deze manier bewaren. Ons advies bij aanschaf van een kist (6 flessen) Graham's 2017 Vintage port. Drink er 1 jong en laat de rest minimaal 15 tot 18 jaar liggen. 

Voor een vintage port neem je de tijd om ervan te genieten. Heerlijk als afsluiting van een mooi diner maar kan zeker ook gewoon op zichzelf gedronken worden. Probeer de vintage port ook eens te combineren met rijke oude kaas of pure chocolade. Heerlijk!

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Alicante Bouschet
Sousão
Tinta amarela
Tinta Barroca
Tinta Cão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal14

Graham's Port

Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als de LBV, lang gerijpte tawny's en Vintage Port van Graham's scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed.