• Graham's 2016 Vintage Port

Graham's 2016 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 12 op voorraad
Ontvang 267 Spaarpunten i
89,95

Graham's 2016 Vintage Port heeft nu al veelbelovende beoordelingen van de grote wijnrecensenten. Deze 2016 vintage heeft alles wat een Graham's Vintage port moet hebben: mooie geconcentreerd stijl met lagen van vers, rijp en donkere fruittonen. Frisse aroma's met mint en eucalyptus in combinatie met chocolade tonen. Deze Vintage port is prachtig complex met mooie structuur een perfecte balans. Graham's 2016 Vintage Port is een musthave voor de liefhebbers en verzamelaars. 

2016 staat nu al te boek als een grandioos vintage port jaar en door het aanpassen van het pluk schema was het mogelijk om druiven van de verschillende wijngaarden op het optimale moment te plukken. De druiven die men gebruikt heeft voor de Graham's 2016 Vintage Port waren perfect rijp en geven deze vintage hierdoor een geweldige structuur, comlexiteit, kleur en aroma's. 

Van de Graham's 2016 Vintage Port is de oplage klein, slechts 6325 kisten. (waarvan 600 magnums en 352 Tapit Hens) Hiervan komen maar 480 flessen naar Nederland. 

Door de geweldige kwaliteit heeft de Graham's 2016 Vintage Port vele mooie beoordelingen ontvangen:

  • 99 punten James Suckling
  • 98 punten Manual Carvalho
  • 20+/20 Matthew Jukes
  • 18+/20 Richard Mayson
  • 17.5/20 Janice Robinson

Hoe drink en ervaar je Graham's 2016 Vintage Port het beste? Een geweldige vintage port als deze kan je jong drinken gedurende de eerste 2 jaar na botteling. Je ervaart dan het mooie jonge fruitige in de port optimaal. Daar het depot met de jaren ontstaat zal dit er nog niet veel inzitten. Decanteren is dan ook niet nodig bij het drinken van een jonge vintage port. 

Het mooie van een vintage port is dat deze zich met je jaren gaat ontwikkelen en rijpen op de fles. Zorg ervoor dat de fles op een donkere koele plaats ligt. (niet te vochtig) Een top vintage jaar zoals deze 2016 kan je tientallen jaren op deze manier bewaren. Ons advies bij aanschaf van een kist (6 flessen) Graham's 2016 Vintage port. Drink er 1 jong en laat de rest minimaal 15 tot 18 jaar liggen. 

Voor een vintage port neem je de tijd om ervan te genieten. Heerlijk als afsluiting van een mooi diner maar kan zeker ook gewoon op zichzelf gedronken worden. Probeer de vintage port ook eens te combineren met rijke oude kaas of pure chocolade. Heerlijk!

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Graham's Port
Druivensoort Alicante Bouschet
Sousão
Tinta amarela
Tinta Barroca
Tinta Cão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal12

Graham's Port

Graham's Port wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als de LBV, lang gerijpte tawny's en Vintage Port van Graham's scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed. 

Misschien ook interessant