• Gosset Grand Millésime Brut 2004

Gosset Grand Millésime Brut 2004

De Grand Millésime 2004 is licht geel van kleur met groene tinten, typisch voor de Chardonnay. Fijne, overvloedige en aanhoudende mousse met een lichte weerschijn. Een elegant boeket met aromatische finesse met tonen van citrus en vanille. Open van smaak, delicaat en complex, met mineraal notities, aroma's van groene appel, citrusvruchten, verse ananas, gecombineerd met bloemige noten en zomer honing. Een champagne die finesse, complexiteit en precisie biedt.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
67,50
57,50
Ontvang 171 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Gosset Champagne hier >

Uitgebreide omschrijving

De Grand Millésime 2004 is licht geel van kleur met groene tinten, typisch voor de Chardonnay. Fijne, overvloedige en aanhoudende mousse met een lichte weerschijn. Een elegant boeket met aromatische finesse met tonen van citrus en vanille.

Open van smaak, delicaat en complex, met mineraal notities, aroma's van groene appel, citrusvruchten, verse ananas, gecombineerd met bloemige noten en zomer honing. Een champagne die finesse, complexiteit en precisie biedt.

Passend bij:  Kan als aperitief of de hele maaltijd. Het is een ideale koppeling met zee of zoetwatervis en klein vederwild of wit vlees. Kaas vers of licht gerijpt geitenkaas is ook ideaal en begeleiding met deze vintage.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Gosset Champagne
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Gosset Champagne

Gosset is het oudste wijnhuis in de Champagne, opgericht in Aÿ in 1584. Sinds de oprichting koopt Gosset zijn druiven in meer dan 60 dorpen, aan weerszijden van de Marne rivier. De gemiddelde classificatie van de (grand cru en premier cru) wijngaarden ligt rond 95% op de cru schaal.

Aan de basis van alle Gosset cuvées staat altijd een WIJN van uitstekende kwaliteit. Om de frisheid van de rijpe druiven te behouden past men nooit een malolactische gisting (omzetting van hard appelzuur in zacht melkzuur) toe. De vinificatie is traditioneel, zonder technische processen als ontkleuring of centrifugeren. De wijnen krijgen ruim de tijd om te rusten. Na het ‘degorgeren’ blijven de wijnen minstens 3 maanden tot maximaal een jaar extra liggen. Op deze manier verkrijgt men wijnen met een frisse aanzet, een volle smaak en een lange afdronk.

De Champagnes van Gosset zijn veelvuldig te vinden in de beste restaurants die onze planeet herbergt. Het staat dan ook bij de experts te boek als één van de meest voorname Champagne-huizen!

De GOSSET Traditie

Een traditionele knowhow sinds 1584. Gedurende al meer dan vier eeuwen, is met grote zorg de familie know-how in het maken van de Gosset  Champagne bewaard.

In 1584 maakte Pierre Gosset (wethouder van Ay en wijnboer ) stille wijnen, meestal rood, met de druiven geoogst  uit zijn eigen wijngaarden. In die dagen streden twee wijnen  om een ereplaats aan de tafel van de koningen van Frankrijk: de wijn van Ay en vanaf enkele honderden mijlen verder naar het zuiden, de wijnen van Beaune. Beiden werden gemaakt van dezelfde druivensoorten Pinot Noir en Chardonnay. Toen gingen, in de 18e eeuw, de wijn die in en rond Ay gemaakt werd te borrelen. Vandaag de dag worden de Gosset cuvees nog gepresenteerd in de antieke fles identiek aan die die gebruikt wordt sinds de 18e eeuw.