Login en profiteer van extra voordeel
  • Gnarly Head Pinot Noir

Gnarly Head Pinot Noir

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i

Gnarly Head Pinot Noir

Gnarly Head  Pinot Noir heeft krachtige aroma's van rode kers, vanille, aarde en specerijen gevolgd door een weelderige fruitsmaak van zwarte kersen, pruimen en geroosterde hazelnoten en tabak. Deze Pinot Noir is soepel met aangename tannines en een mooie complexiteit door de houtlagering.

Amerikaanse Pinot Noir

De Pinot Noir druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit Montery, Lodi en de Noordkust van Californië. Allemaal bekende wijnstreken uit Amerika.  De verschillende herkomstgebieden van de druiven geven de wijn hun eigen karakter mee. De druiven uit Lodi zorgen voor de ruggengraat van de wijn, de druiven van de Noordkust zorgen voor de rokerige en zoute aroma's en smaken, terwijl de Montery druiven de pure fruitsmaken en kersen tonen brengen.

Hoe wordt Gnarly Head Pinot Noir gemaakt?

De druiven worden vroeg in de ochtend, rond zonsopgang, geplukt. Na aankomst in de winery worden ze ontsteeld en rusten zo'n 24 tot 36 uur voor dat de fermentatie begint. De fermentatie temperatuur is wat lager dan normaal om zo betere controle te hebben en de fruittonen het beste uit te laten komen. (hier staat de Pinot Noir om bekend) Hierna wordt de wijn geperst en gelijk op Frans en Amerikaans eiken vaten gelegd voor de malolactische vergisting en het rijpen van de wijn. Hierdoor ontstaat de harmonie in de wijn van de fruittonen en de complexiteit van de wijn.
Deze Pinot Noir van Gnarly Head is er een met karakter, zeker een aanrader voor de Pinot Noir liefhebbers.

Wijn- spijsadvies voor bij Gnarly Head Pinot Noir

De combinatie van: soepele wijn, strakke tannines en weelderig fruit maken deze rode wijn tot een perfecte wijnkeuze voor bij een salami en rucola pizza, traag geroosterde varkenslende, gepekeld of droge kip gevuld met worst en pepers.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Delicato Family Wines
Gnarly Head
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Gnarly Head

Gnarly Head is een Californisch wijnhuis met historie die begon in 1924 met de familie Indelicato. Zij waren een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. En werden in 2007 verkozen tot ‘’American Winery of the Year’’ Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië.

Gnarly Head wines is ontstaan uit een visioen over een druivensoort. In 2004 gingen de Gnarly wijnmakers op missie naar Lodi (Californië) op zoek naar de befaamde oude Zinfandel wijngaarden. Deze Zinfandel druivenstokken zijn ‘bush-vines’, ze staan niet op draden, en hun kop wordt elk jaar teruggesnoeid, net als bij een knotwilg. Dit levert een bijzondere, knoestige kop op, een ‘gnarley head’. Deze krachtige wijnstokken produceren geweldig fruit met een ongekende structuur. Buiten Zinfandel selecteren de wijnmakers druivensoorten (zoals chardonnay, viognier, pinot noir enz) van de beste wijngaarden van Noord Californië. De Gnarly Head wijnen zijn zoals je van een Californische wijn mag verwachten: Big, Bold en Juicy!

Misschien ook interessant