Login en profiteer van extra voordeel
  • Gnarly Head Petite Sirah

Gnarly Head Petite Sirah

Gnarly Head Petite Sirah is een stoere en rijke rode wijn. Heerlijk vol aroma met zoete pruimen en zwarte peper, intens genieten. De smaak is vol en gevuld met zijdezacht donker fruit en kruiden, aangename gelaagdheid en zachte tannine in de finale.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
12,49
Ontvang 36 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Gnarly Head hier >

Uitgebreide omschrijving

Gnarly Head Petite Sirah is een stoere en rijke rode wijn. Heerlijk vol aroma met zoete pruimen en zwarte peper, intens genieten. De smaak is vol en gevuld met zijdezacht donker fruit en kruiden, aangename gelaagdheid en zachte tannine in de finale.

De petite sirah heeft in Californië een lange geschiedenis. Ondanks zijn naam is het een andere druif dan de bekende syrah-druif. De petite sirah komt uit Frankrijk, en staat onder andere ook in Australië aangeplant. In deze landen wordt hij ook wel durif genoemd. Vanwege zijn uitgesproken karakter, diepe kleur en ruime tannine wordt hij veel gebruikt voor blends. Maar ook op zich zelf levert hij bijzondere en lekkere wijnen op, zeker als ze, zoals deze Gnarly Head Petite Sirah, heerlijk op het fruit zijn gemaakt. De wijn ondergaat zijn rijping op vaten van Frans en Amerikaans eiken.

Serveer Gnarly Head Petite Sirah bij gegrild varkensvlees -kotelet, rollade- pepersteak, hamburgers, mooie gerijpte kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Gnarly Head
Druivensoort Petite Syrah
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%
Maximum aantal6

Gnarly Head

Gnarly Head is een Californisch wijnhuis met historie die begon in 1924 met de familie Indelicato. Zij waren een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. En werden in 2007 verkozen tot ‘’American Winery of the Year’’ Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië.

Gnarly Head wines is ontstaan uit een visioen over een druivensoort. In 2004 gingen de Gnarly wijnmakers op missie naar Lodi (Californië) op zoek naar de befaamde oude Zinfandel wijngaarden. Deze Zinfandel druivenstokken zijn ‘bush-vines’, ze staan niet op draden, en hun kop wordt elk jaar teruggesnoeid, net als bij een knotwilg. Dit levert een bijzondere, knoestige kop op, een ‘gnarley head’. Deze krachtige wijnstokken produceren geweldig fruit met een ongekende structuur. Buiten Zinfandel selecteren de wijnmakers druivensoorten (zoals chardonnay, viognier, pinot noir enz) van de beste wijngaarden van Noord Californië. De Gnarly Head wijnen zijn zoals je van een Californische wijn mag verwachten: Big, Bold en Juicy!

Misschien ook interessant