Login en profiteer van extra voordeel
  • Gnarly Head Chardonnay

Gnarly Head Chardonnay

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i

Gnarly Head Chardonnay

Gnarly Head Chardonnay is een exotische witte wijn, open en levendige aroma's met o.a een lichte toast, fijne vanille, peer, boter en een vleugje honing. De smaak is typisch Californisch, zacht en rijp met peer en meloen, goede zuren en een weelderige stijl. Echt een aanrader deze Amerikaanse chardonnay!

Chardonnay wijn uit Californië

De Chardonnay druiven voor de Gnarly Head Chardonnay zijn afkomstig van de beste gebieden van Californië, Lodi en Monterey. De "Lodi" druiven geven de wijn kracht en de "Monterey" druiven brengen de wijn de benodigde zuren, spanning en een levendige frisheid. Na de gisting rijpt de wijn zes maanden op een mengsel van Frans en Amerikaanse eiken barriques. Hierdoor ontstaat een chardonnay op met een subtiele combinatie van fruit en wat hout.

Serveertips Gnarly Head Chardonnay

Serveer de Gnarly Head Chardonnay bij gegrilde kip, lichte schimmelkazen, pasta met roomsaus of gegrilde grote garnalen. Deze witte wijn is natuurlijk ook erg mooi om zo te drinken.

Bestel Gnarly Head Chardonnay online

Snel genieten van deze heerlijke chardonnay? U kunt Gnarly Head Chardonnay online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Delicato Family Wines
Gnarly Head
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Gnarly Head

Gnarly Head is een Californisch wijnhuis met historie die begon in 1924 met de familie Indelicato. Zij waren een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. En werden in 2007 verkozen tot ‘’American Winery of the Year’’ Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië.

Gnarly Head wines is ontstaan uit een visioen over een druivensoort. In 2004 gingen de Gnarly wijnmakers op missie naar Lodi (Californië) op zoek naar de befaamde oude Zinfandel wijngaarden. Deze Zinfandel druivenstokken zijn ‘bush-vines’, ze staan niet op draden, en hun kop wordt elk jaar teruggesnoeid, net als bij een knotwilg. Dit levert een bijzondere, knoestige kop op, een ‘gnarley head’. Deze krachtige wijnstokken produceren geweldig fruit met een ongekende structuur. Buiten Zinfandel selecteren de wijnmakers druivensoorten (zoals chardonnay, viognier, pinot noir enz) van de beste wijngaarden van Noord Californië. De Gnarly Head wijnen zijn zoals je van een Californische wijn mag verwachten: Big, Bold en Juicy!

Misschien ook interessant