• Gnarly Head Chardonnay

Gnarly Head Chardonnay

Gnarly Head Chardonnay is een exotische witte wijn, open en levendige aroma's met o.a een lichte toast, fijne vanille, peer, boter een een vleugje honing. De smaak is typisch Californisch, zacht en rijp met peer en meloen, goede zuren en een weelderige stijl.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
12,29
Ontvang 36 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Gnarly Head hier >

Uitgebreide omschrijving

Gnarly Head Chardonnay is een exotische witte wijn, open en levendige aroma's met o.a een lichte toast, fijne vanille, peer, boter een een vleugje honing. De smaak is typisch Californisch, zacht en rijp met peer en meloen, goede zuren en een weelderige stijl.

De Chardonnay druiven voor de Gnarly Head Chardonnay zijn afkomstig van de beste gebieden van Californië, Lodi en Monterey. De "Lodi" druiven geven de wijn kracht en de "Monterey" druiven brengen de wijn de benodigde zuren, spanning en een levendige frisheid. Na de gisting rijpt de wijn zes maanden op een mengsel van Frans en Amerikaanse eiken barriques. Hierdoor ontstaat een chardonnay op met een subtiele combinatie van fruit en wat hout.

Serveer de Gnarly Head Chardonnay bij gegrilde kip, lichte schimmelkazen, pasta met roomsaus of gegrilde grote garnalen. Deze witte wijn is natuurlijk ook erg mooi om zo te drinken.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Gnarly Head
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Gnarly Head

De naam ‘Gnarly Head’ is geïnspireerd op de oude zinfandel-stokken in Lodi (Californië) waarvan de eerste ‘gnarly’ wijn is gemaakt, de Old Vine Zinfandel. Het zijn ‘bush-vines’, dus ze staan niet op draden, en hun kop wordt elk jaar teruggesnoeid, net als bij een knotwilg. Dit levert een bijzondere, knoestige kop op, een ‘gnarley head’. Het is een Californisch wijnhuis met historie die begon in 1924 met de familie Indelicato. Zij waren een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië.