• Gasparetto Asolo Dry Spumante docg

Gasparetto Asolo Dry Spumante docg

Gasparetto Asolo Dry Spumante docg: De absolute top in Prosecco komend van de wijngaarden rond het schilderachtige bergdorp Asolo,
even ten noorden van de stad Treviso.  Gezien de unieke kwaliteit van deze wijn verbindt de Familie Gasparetto aan deze bijzondere Prosecco Spumante hun eigen familienaam, het visitekaartje van het wijnhuis.

Niet voor niets een docg, gegarandeerde kwaliteit, hyperelegant en volzacht en een toets noten, smelt op de tong. Reeds na een eerste slok wilt u nog een glas…

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Rive Della Chiesa hier >

Uitgebreide omschrijving

Gasparetto Asolo Dry Spumante docg: De absolute top in Prosecco komend van de wijngaarden rond het schilderachtige bergdorp Asolo, even ten noorden van de stad Treviso.  Gezien de unieke kwaliteit van deze wijn verbindt de Familie Gasparetto aan deze bijzondere Prosecco Spumante hun eigen familienaam, het visitekaartje van het wijnhuis.

Stro geel van kleur met een licht groene hint. De mousse is sterk en langdurig aanwezig en brengt een mooi schuim. In de neus hints van appel, peer, citrus en bloesem samen met ananas afsluitend met vers gemaaid hooi. Deze spumante is vol en warm van smaak met een intense frisheid.

Niet voor niets een docg, gegarandeerde kwaliteit, hyperelegant en volzacht, smelt op de tong. Reeds na een eerste slok wilt u nog een glas…

Passend bij: vis, schaal- en schelpdieren, aromatische voorgerechten, aperitief! of bij frisse desserts

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Prosecco
Wijnhuis Rive Della Chiesa
Druivensoort Glera
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
GeurIn de neus hints van appel, peer, citrus en bloesem samen met ananas afsluitend met vers gemaaid hooi.
SmaakDeze spumante is vol en warm van smaak met een intense frisheid.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Rive Della Chiesa

De eerste wijngaarde die werd gekocht door de familie Gasparetto ligt vlakbij een oude landelijke kerk "Rive Della Chiesa," een naam ontdekt in de oude documenten van de kadasters. De familie Gasparetto besloot om de wijnmakerij "Rive Della Chiesa" noemen, daar het voor hen vanzelfsprekend is om hun wijnen de naam te geven van het land waar hij vandaan komt.

De Rive Della Chiesa wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van "Montello", een kleine heuvel in de provincie Treviso. Deze uitbundige en weelderige groene heuvel is bedekt met beboste gebieden, woonhuizen, kleine boerderijen afgewisseld met weilanden, wijngaarden en privé villa's. De Montello heuvel is-al eeuwenlang bewoond vanwege haar geïsoleerde ligging en rust.