• Fonseca Vintage Port 2009

Fonseca Vintage Port 2009

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 21 op voorraad
Ontvang 234 Spaarpunten i
78,50

Deze Fonseca Vintage Port 2009 heeft een ondoordringbare zwarte kleur. Een klassieke "Fonseca neus" die gedomineerd wordt door een uitbundige, hedonistische fruitigheid, dankzij het krachtige samenspel van aroma's van donkere bramen en zwarte bessen, kruiden en specerijen, verleidelijke tonen van koffie en cacao en hints van pruimen.

De dikke fluweelachtige tannines geven deze wijn een wulpse dichtheid en integreren moeiteloos met het weelderige pallet van smaken zoals bramenjam, donkere chocolade en zoethout. De tannines zijn ook aanwezig in de finish, die in de afdronk bruist door tonen van bramen en zwarte bessen.

Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Wine Spectator's James Suckling beschrijft Fonseca als de 'Bentley van vintage port'.
Passend bij: chocolade, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Fonseca Guimaraens
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
GeurDeze Fonseca Vintage Port 2009 heeft een zogenaamde klassieke
SmaakDe dikke fluweelachtige tannines geven deze Fonseca Vintage Port 2009 een wulpse dichtheid en integreren moeiteloos met het weelderige pallet van smaken zoals bramenjam, donkere chocolade en zoethout.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal21

Foncesca Guimaraens

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Misschien ook interessant