• Fonseca Vintage Port 2007

Fonseca Vintage Port 2007

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 11 op voorraad
Ontvang 237 Spaarpunten i
79,00

Wat het jaar 2007 zo karakteriseerde waren de relatief koele maar zonnige weersomstandigheden, wat heeft geresulteerd in zeer gelijkmatig gerijpte druiven. Vlak voor het oogsten zorgde de hitte voor perfect gerijpte druiventrossen. Hierdoor heeft deze Fonseca Vintage Port een uitmuntende zuurgraad en een verbazingwekkend frisse en levendige fruitigheid.

Fonseca Vintage Port 2007 heeft een haast ondoordringbare, inktzwarte kleur met paarse kleurnuances. De geconcentreerde geur verraadt heel veel bewaarpotentie, en wordt gedomineerd door donkerrood fruit als zwarte bessen en bramen. Op de achtergrond hints van koffie, hout en verschillende kruiden, waaronder munt. Heerlijk rijk en vol van smaak, met prachtige zachte tannines. Sappige, weelderig zoete smaak van fruit, met rijke aroma's van donkere chocolade.

Passend bij: chocolade, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Fonseca Guimaraens
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
GeurDe geconcentreerde geur van deze Fonseca Vintage Port 2007 verraadt heel veel bewaarpotentie, en wordt gedomineerd door donkerrood fruit als zwarte bessen en bramen.
SmaakDeze Fonseca Vintage Port 2007 is heerlijk rijk en vol van smaak, met prachtige zachte tannines. Sappige, weelderig zoete smaak van fruit, met rijke aroma's van donkere chocolade.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal11

Foncesca Guimaraens

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Misschien ook interessant