• Fonseca Guimaraens Vintage Port 2012

Fonseca Guimaraens Vintage Port 2012

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 12 op voorraad
Ontvang 156 Spaarpunten i
52,50

Deze Vintage port 2012 is  diep robijnrood tot zwart van kleur. Zeer fijne en complexe aroma's van bosbessen verweven met discrete geuren van hars, balsamico en lokale wilde kruiden. De smaak van het donkere fruit heeft een verrassende frisheid, terwijn de stevige tannines zowel structuur als volume geven. Heerlijk sappige afdronk dankzij de aroma's van framboos en cassis. De Fonseca Guimaraens Vintage 2012 is zeer fijn en mooi in balans en combineert de diepte en rijkdom van Quinta do met de bedwelmende geuren van de Pinhão vallei.

Vanwege een lage oogst opbrengs (die overigens wel erg goed en aromatisch was) zijn er van deze Fonseca Guimaraens Vintage Port 2012 maar een beperkt aantal flessen beschikbaar. Voorkom dat u misgrijpt want OP=OP!

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Fonseca Guimaraens
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal12

Foncesca Guimaraens

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Misschien ook interessant