• Fonseca Guimaraens Vintage Port 2005 Magnum

Fonseca Guimaraens Vintage Port 2005 Magnum

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 372 Spaarpunten i
124,50

Deze Fonseca Guimaraens Vintage Port 2005 heeft een donkerpaarse kleur. Sterke neus van zwarte bessen, cassis en aardbeien. In de smaak rijpe bosvruchten, koffie, kruiden en munt. Lange afdronk.

In de jaren dat Fonseca geen 'klassieke' vintageport declareert wordt van een strenge selectie van de beste druiven deze Vintage Guimaraens gemaakt. De wijn heeft de kenmerkende stijl van de klassieke vintage, maar is iets verfijnder en komt eerder op dronk.

Passend bij: aperitief, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Fonseca Guimaraens
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)150
HoudbaarheidNu op dronk, maar zal zich nog ontwikkelen
Maximum aantal1

Foncesca Guimaraens

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.