• Fonseca Guimaraens 2008 Vintage Port

Fonseca Guimaraens 2008 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 9 op voorraad
Ontvang 126 Spaarpunten i
42,50

Deze Guimaraens 2008 Vintage Port heeft een haast ondoorschijnende, donker, purperen kleur met mooie, volle, aroma’s van bramen, aardbeien en frambozen en een aantrekkelijke geur van zoethout en zuivel. Deze port heeft een zeer rijke en ronde smaak van bramen. De afdronk heeft een zijdezachte finish met nog redelijk wat tannines.

Het porthuis Fonseca is een van de weinig wijnhuizen die 'ooit' drie maal 100 punten scoorde met een wijn, beoordeeld door Robert Parker. Een groot deel van de kwaliteit wordt gevormd in de wijngaarden, die worden gerekend tot de beste van Portugal. De druiven uit deze quinta's worden nog altijd met de voeten getreden, verreweg de beste manier om smaakstoffen, kleur, taninnes en aroma's optimaal aan de druiven te onttrekken. Een Fonseca Vintage Port is over het algemeen 20 tot 25 jaar na oogstjaar op dronk; top-oogstjaren kunnen wel 70, 80 jaar oud worden.

Passend bij: blauwe kazen, chocolade, kaas, noten, Vederwild, Fazant, patrijs of kwartel, Haarwild, haas, ree, hert, konijn, Patés.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Fonseca Guimaraens
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
GeurDeze Fonseca Guimaraens 2008 Vintage Port heeft mooie, volle, aroma’s van bramen, aardbeien en frambozen en een aantrekkelijke geur van zoethout en zuivel.
SmaakDeze port heeft een zeer rijke en ronde smaak van bramen. De afdronk heeft een zijdezachte finish met nog redelijk wat tannines.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal9

Foncesca Guimaraens

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Misschien ook interessant