• Fonseca 2017 Vintage Port

Fonseca 2017 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 23 op voorraad
Ontvang 294 Spaarpunten i
98,50

Fonseca 2017 Vintage Port opent met een uitbarsting aan aroma's van donkere bosvruchten, vermengd met frissere, meer levendige aroma's van rode bessen. Een leisteenachtige mineraliteit houdt deze uitbundige fruitigheid in toom. In dit stadium is de neus nog steeds gereserveerd, discreet en aromatisch en onthult tevens balsamico geuren en cederachtige noten van gezaagd hout. De smaak is vol van de donkere bessen. De textuur is rond en fluweelzacht, maar de strakke, stevige tannine en een gezonde zuurtegraad zorgen voor stevigheid en structuur.

Fonseca 2017 Vintage Port  is afkomstig van  3 Quinta’s : (Quinta’s = wijngaarden:)

  • Panascal – zuidwest ligging, steile oever, vormt de ruggengraat van de Vintage blend, biologische wijnbouwcultuur
  • Cruzeiro – Sinds 1912 gebruikt voor Vintage port, Feitoria status*, grondige renovatie (‘70), combi oude stokken en moderne terrassen
  • Santo António – kleinste quinta, open heuvel, Feitoria status, intensieve renovatie met nieuwste technieken. 

Adrian Bridge, Managing Director van Fonseca: 
"We zijn erg blij om de release van een Classic Fonseca Vintage uit 2017 aan te kondigen. Dit volgt snel op de hielen van de veel geprezen 2016 maar is zeer uitgesproken van karakter. De Fonseca 2017 is een wijn van indrukwekkende omvang en diepte met het weelderige, complexe fruit welke de essentie van de huisstijl weergeeft.".

David Guimaraens, hoofd wijnmaker: 
"We zullen ons het wijnbouwjaar 2017 herinneren om zijn uitzonderlijk droge omstandig- heden tijdens de groei- en rijpings seizoenen en om  de zeer vroege oogst. Onze pluk startdatum op de Fonseca landgoederen was de vroegste sinds een generatie. Het is dan ook niet verrassend dat dit een jaar van lage opbrengsten was, waarbij de druiven met dikke schil een dichte, diepgekleurde most produceren met een hoog tanninegehalte. De relatief gematigde temperaturen in augustus zorgden er echter voor dat de rijping gelijkmatig verliep en de wijnen perfect in balans waren. Alle Fonseca eigenschappen,  zowel in de valleien van Távora als Pinhão, leverden uitstekende wijnen op". 

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Fonseca Guimaraens
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal23

Foncesca Guimaraens

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Misschien ook interessant