• Fonseca 2016 Vintage Port

Fonseca 2016 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 12 op voorraad
Ontvang 297 Spaarpunten i
99,50

Fonseca 2016 Vintage Port heeft de o zo fijne fruit tonen die zo herkenbaar zijn voor de huisstijl van Fonseca in combinatie met een aantrekkelijke mineraliteit. Deze 2016 Vintage port is van hoge kwaliteit mede door de prachtig geïntegreerde tannines en aantrekkelijke frisheid.

De Fonseca 2016 Vintage port is diep paars van kleur. Als eerste ruik je super fijn en puur donker fruit in een mix van kersen, cassis, zwarte bessen jam en tonen van mint. Aangevuld met tonen van viooltjes en een ondertoon van rijp tropisch fruit. Deze 2016 Vintage heeft daarbij een extra pure gelaagdheid in het bekende complexe fruitige Fonseca karakter en een aantrekkelijke mineraliteit. Dit is te danken aan de vertraagde langere rijping en hierdoor latere pluk van de druiven. De smaak is levendig met mooie zuren en strakke enigzins taaie tannines (die zich natuurlijk nog prachtig gaan ontwikkelen) die zorgen voor een mooie structuur en volume. De Fonseca 2016 Vintage port sluit af met een mooie, volle en aanhoudende afdronk.

Fonseca 2016 Vintage Port is een vintage port van het grandioze portjaar 2016 heeft al mooie beoordelingen ontvangen:

  • James Suckling 98/100

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Fonseca Guimaraens
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal12

Foncesca Guimaraens

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al vijf generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Misschien ook interessant