• Feuerheerds LBV Port 2014

Feuerheerds LBV Port 2014

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 4 op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i
13,95

Feuerheerds LBV Port

Feuerheerds LBV Port heeft een intens fruitige geur van pruimen, kersen, zwarte bessen, specerijen en chocolade. De smaak is vol en rijk met een mooie gelaagdheid waarin de diepgang van deze LBV opvallend is en tegelijkertijd zacht overkomt. De tanninerijke structuur maakt het geheel compleet. Heerlijk als aperitief of met desserts als kaas of chocolade.

Niet gefilterde LBV port

Feuerheerds Late Bottled Vintage is een blend van volle, rijke en fruitige portwijnen van 1 vintage. Op basis van uitzonderlijke kwaliteit en karakter van het sap wordt dit speciaal geselecteerd om gedurende vier tot zes jaar in eiken vaten te rijpen voor de botteling. Na botteling kan de port direct gedronken worden daar het rijpingsproces klaar is. De Feuerheerds LBV Port is niet gefilterd, hierdoor rijpt de port verder op fles en kan er wat depot in de fles ontstaan.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Feuerheerd's Anchor Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol20%
Maximum aantal4

Feuerheerd's Anchor Port

Feuerheerd is in 1815 opgericht door de Duitse handelaar Dietrich Feuerheerd. In die tijd verkocht hij vee, fruit, hout, stoffen en port. Feuerheerd was in de 19e eeuw een van de toonaangevende porthuizen die startte met het apart verwerken van de druiven van speciaal gelegen wijngaarden tot single quinta port. (Quinta do Roncao, Quinta do Bom Retiro en Quinta de Zimbro) In 1881 werden alle handelsactiviteiten gestaakt en ging men enkel verder met de port business. Vanaf 1926 nam Barros Almeida het over en ging het bedrijf samen met het even oude Hutcheson en werd het Hutcheson Feuerheerd Associates. In 2006 werd Barros door Sogevinus gekocht waarbij Hutcheson Feuerheerd Associates ook inbegrepen was. Hierna is het in handen gekomen van Barao de Vilar Vinhos waardoor een nieuwe samenwerking tussen de Zeller en Barros familie is ontstaan.

Misschien ook interessant