• Feuerheerds 2016 Vintage Port

Feuerheerds 2016 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 93 Spaarpunten i
31,95

Feuerheerds 2016 Vintage Port

Feuerheerds 2016 Vintage Port heeft een een zeer uitbundig aroma met levendige tonen van blauwe bes, viooltjes en bosbessen met een vleugje mint. Deze 2016 vintage port zijdezacht en fris van smaak met zachte tannine en een lange elegante finish. Fijn om te drinken in combinatie met chocolade desserts, kaas, rode bessen, vruchtencake en donkere chocolade.

Hoe wordt Feuerheerds 2016 Vintage Port gemaakt?

Deze 2016 vintage port  is een blend van Touriga Franca (40%), Touriga Nacional (30%), Tinto Cão (10%) en 20% druiven van oude wijngaarden (40 jaar Field Blend). De druiven zijn midden september geoogst, waarna ze in kleine dozen van maximaal 25 kilo naar het wijnhuis zijn gebracht. De druiven worden daar gekoeld tot 14ºC gedurende 12 uur, waarna ze geplet worden. De druiven weken gedurende 1 dag voordat ze gefermenteerd worden. De fermentatie duurt 3 dagen in "lagares". Uiteindelijk heeft de port nog 2 jaar gerijpt in eiken vaten voordat hij gebotteld werd.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Feuerheerd's Anchor Port
Druivensoort Tinta Cão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol20%
Maximum aantal1

Feuerheerd's Anchor Port

Feuerheerd is in 1815 opgericht door de Duitse handelaar Dietrich Feuerheerd. In die tijd verkocht hij vee, fruit, hout, stoffen en port. Feuerheerd was in de 19e eeuw een van de toonaangevende porthuizen die startte met het apart verwerken van de druiven van speciaal gelegen wijngaarden tot single quinta port. (Quinta do Roncao, Quinta do Bom Retiro en Quinta de Zimbro) In 1881 werden alle handelsactiviteiten gestaakt en ging men enkel verder met de port business. Vanaf 1926 nam Barros Almeida het over en ging het bedrijf samen met het even oude Hutcheson en werd het Hutcheson Feuerheerd Associates. In 2006 werd Barros door Sogevinus gekocht waarbij Hutcheson Feuerheerd Associates ook inbegrepen was. Hierna is het in handen gekomen van Barao de Vilar Vinhos waardoor een nieuwe samenwerking tussen de Zeller en Barros familie is ontstaan.

Misschien ook interessant