• Feuerheerds 10 Years old Port

Feuerheerds 10 Years old Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,45

Feuerheerds 10 Years old Port

Met Feuerheerds 10 Years old Port heb je echt een feestje in je glas. Het aroma van deze port is intens en complex waarin je noten, rozijnen en vijgen herkent. De smaak is vol tonen van gedroogd fruit als rozijnen, vijgen en pruimen die overlopen in amandelen en een lichte specerijen toon. De milde tannines komen helemaal tot hun recht door de zuurgraad. Mooi in balans en sluit af met een lange warme en aanhoudende afdronk.

Serveer 10 jaar oude port koel

Om de smaken van de Feuerheerds 10 Years old Port helemaal tot hun recht te laten komen adviseren we deze koel te serveren op zo'n 15°C. Deze temperatuur kan je bereiken door na het openen de fles 15 minuten in de koelkast te zetten voor het inschenken. Het is een heerlijke 10 jaar oude port om zo van te genieten en past daarnaast bij cake en gebak met chocolade en noten of een dessert als crème brûlée. Hou je van kaas denk dan aan Roquefort.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Feuerheerd's Anchor Port
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Cão
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol20%

Feuerheerd's Anchor Port

Feuerheerd is in 1815 opgericht door de Duitse handelaar Dietrich Feuerheerd. In die tijd verkocht hij vee, fruit, hout, stoffen en port. Feuerheerd was in de 19e eeuw een van de toonaangevende porthuizen die startte met het apart verwerken van de druiven van speciaal gelegen wijngaarden tot single quinta port. (Quinta do Roncao, Quinta do Bom Retiro en Quinta de Zimbro) In 1881 werden alle handelsactiviteiten gestaakt en ging men enkel verder met de port business. Vanaf 1926 nam Barros Almeida het over en ging het bedrijf samen met het even oude Hutcheson en werd het Hutcheson Feuerheerd Associates. In 2006 werd Barros door Sogevinus gekocht waarbij Hutcheson Feuerheerd Associates ook inbegrepen was. Hierna is het in handen gekomen van Barao de Vilar Vinhos waardoor een nieuwe samenwerking tussen de Zeller en Barros familie is ontstaan.

Misschien ook interessant