• Ferreira Quinta do Porto 2017 Vintage Port

Ferreira Quinta do Porto 2017 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 31 op voorraad
Ontvang 249 Spaarpunten i
83,95

Deze Ferreira 2017 Vintage Port is afkomstig van hun oudste eigendom uit 1771: Quinta do Porto. Deze vintage is van bijzondere kwaliteit en heeft een diepe robijnrode kleur. De aroma's zijn complex en intens, met hints van zwart fruit, anijs, zoethout, bloemige tonen van violet en sommige kruiden. De smaak is vol geweldige kwaliteit en stevige tannines, goed geïntegreerde zuurgraad, hints van zwart fruit, cacao en een extreem sterke en evenwichtige afdronk.

De Ferreira Quinta do Porto 2017 Vintage Port is een nieuw toppunt van kwaliteit en de nieuwe standaard Ferreira. Quinta do Porto (gelegen in het hart van Cima-Corgo) is gebouwd in 1771 en is niet alleen het oudste eigendom van Ferreira, het is ook de bakermat van deze unieke Vintage. Verworven in 1863 door Dona Antónia Adelaide Ferreira, droeg de wijngaard altijd de beste wijnen van het merk - misschien is dat de reden waarom Dona Antónia het vaak koos als locatie om haar meest exclusieve gasten te verwelkomen.

Ferreira Quinta do Porto 2017 Vintage Port heeft een elegant en complex profiel dat  perfect matcht bij chocolade en intense kaas.

Druivensoorten: Touriga Nacional (48%), Touriga Franca (35%), Vinha Velha (14%), Sousão (3%)

Deze Quinta do Porto 2017 Vintage werd geproduceerd in een bijzonder warm en droog jaar. de temperatuur steeg met ongeveer 5 ° C in de maximale, gemiddelde en minimale temperaturen in vergelijking met het klimaatgemiddelde. De regenwaarden  lagen ongeveer 50% onder normaal, wat resulteert in de lagere hoeveelheid geproduceerde druiven. Dit jaar werd de rijpingsfase geconditioneerd vanwege de verminderde beschikbare hoeveelheid water, die leidde tot het begin van de oogst 2017 in een van de meest vroegrijpe periode ooit, op 22 augustus.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Sousão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Vinha Velha
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal31

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.

Misschien ook interessant