• Ferreira Lagrima White Port

Ferreira Lagrima White Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i
12,45

Ferreira Lagrima White Port heeft een stro gele kleur met een fris en intens aroma van bloemen en fruit. Het rijpen op hout geeft complexiteit en rijkdom. Voor de balans van de wijn wordt gekeken naar het niveau van alcohol en suiker in de wijn. De bijzondere zoetheid van deze wijn geeft het zijn unieke karakter.

De Port is gevinifieerd volgens de traditionele Port methode. De met de hand geplukte druiven zijn zacht geplet en, na gedeeltelijke steel - verwijdering, gefermenteerd met maceratie waardoor de beste componenten van uit de druivenschillen worden gehaald. Het hele proces vindt plaats onder strikte controle van zowel de temperatuur en wijn dichtheid, waardoor het voor de wijnmaker mogelijk is om het ideale moment te kiezen voor het toevoegen van de brandy, waardoor de gisting stopt en de port zijn natuurlijke zoetheid behoud.

Passend bij: aperitief, dessert. Gekoeld serveren tussen de 6 º C - 10 º C.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Ferreira Port
Druivensoort Malvasia Fina
Rabigato
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidDecanteren is niet nodig en na openen behoud deze port zijn smaak voor ongeveer 4 weken.

Ferreira Port

Ferreira Port behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1 in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de Portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira Port meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira Port is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare. Klik hier voor meer informatie over het Ferreira Port huis >>

Misschien ook interessant